Mimoriadny Kongres SZĽH priniesol predsedu Disciplinárnej komisie či úpravy v stanovách

BRATISLAVA – Mimoriadny Kongres SZĽH, ktorý sa v utorok uskutočnil v Bratislave, dovolil zostávajúcich členov odborných komisií. Nového predsedu tak spoznala Disciplinárna či Odvolacia disciplinárna komisia. Šéfom disciplinárky sa tak stal Rastislav Jakubovič a odvolaciu disciplinárku bude mať pod palcom Andrej Guba.

Na kongrese sa zúčastnilo 50 delegátov, ktorí mali k dispozícii 208 hlasov.

Delegáti kongresu taktiež odsúhlasili úpravy právnych predpisov a poriadkov - súťažného, registračného i prestupového a následne aj úpravy stanov. Odsúhlasili aj to, že ak príde k pripomienkam či požiadavkám na zmenu niektorého z poriadkov, bude sa nimi zaoberať Legislatívna komisia SZĽH. „Uvidíme ako to bude fungovať. Máme však spôsoby a mechanizmy na to, aby sme problémy, ktoré prípadne vzniknú, ihneď vyriešili,“ povedal generálny sekretár zväzu Miroslav Valíček.

Záverečné slovo si vzal prezident SZĽH Martin Kohút. „Mimoriadny kongres máme za sebou a som veľmi spokojný s tým, že prebehol tak hladko. Boli sme efektívni, keďže sme ho stihli za menej ako päť hodín. Čaká nás náročná sezóna, v ktorej nás čaká organizácia takmer štyroch tisícok zápasov, čo je obrovské číslo. Verím, že ich zvládneme bez akýchkoľvek problémov,“ zaprial si prezident zväzu.