Miklíkove sklamanie pri kapitánskej premiére

BRATISLAVA/GRENOBLE (SZĽH,  štu) – Po prvý raz v seniorskej kariére sa ušla pocta útočníkovi Michelovi Miklíkovi, aby mu na dres prišili kapitánske „céčko“. „Nehral Miro Šatan, tak sa rozhodli tréneri udeliť úlohu kapitána mne. Mrzí ma, že mi premiéra v tejto úlohe nevyšla tak, ako by som si prial,“ povedal po prvom zápase s Francúzskom Michel Miklík.

Žiaľ, o osude prvého zápasu proti Francúzom, rozhodla prvá tretina. „Nezvládli sme ju. Inkasovali sme až trikrát. Od druhej tretiny sme zvýšili tempo a pridali na dôraze, ale francúzsky brankár Hardy všetky naše pokusy pochytal. Až v tretej tretine sme ho prekonali, ale to už nestačilo na to, aby sme ho prekonali viackrát ako dva razy. Škoda, že sme si celé stretnutie prehrali hneď na začiatku. V sobotu musíme byť aktívnejší a hlavne nedovoliť súperovi, aby sa dostal do vedenia,“ pridal Michel Miklík, ktorý zatiaľ odohral v slovenskom drese 57zápasov a strelil 10 gólov.

Odvetu odohrajú Slováci na ľade v Grenobli proti Francúzom v sobotu o 15.00.

Premiéru si odkrúti útočník Martin Reway a v zostave sa objavia aj Karol Sloboda, Miroslav Šatan, Juraj Mikúš a Ladislav Nagy.