Meszároš na záujem Buffala Sabres odpovedal bleskovým podpisom ročnej zmluvy

BRATISLAVA (SZĽH, štu) – Chvíle, ktoré v utorok poobede prežíval obranca Andrej Meszároš, napokon neboli nijako napäté. Na trhu s voľnými hráčmi v NHL pobudol len pár desiatok minút. Krátko po jeho otvorení sa mu s návrhom ročného kontraktu ozvali zástupcovia Buffala Sabres. Za toto obdobie pribudne na účet 28-ročnému obrancovi 4,125 milióna dolárov. Po Ottawe, Tampe Bay, Philadelphii a Bostone sa tak stane Buffalo pre Andreja piatou zastávkou v NHL.

„Trh s voľnými hráčmi som jedným okom sledoval, ale nijako som sa tým nezaťažoval. Je pravda, že som nečakal taký skorý kontakt niektorého z klubov, ale Buffalo sa ozvalo ako prvé a nemal som nad čím váhať,“ prezradil považskobystrický rodák.

Buffalo patrilo v minulom ročníku k najslabším tímom celej NHL, ale Andrej sa na to tuto optikou nepozeral. „Úprimne? Nemal som veľmi na výber a veľa som nechcel špekulovať. Za posledné sezóny, ktoré mi príliš nevyšli, som nemohol vysoko vyskakovať. S mojimi agentmi sme sa zhodli, že bude pre mňa najlepšie podpísať ročnú zmluvu. Predsa, rok predtým som bol zranený, teraz som zase väčšiu časť ročníka presedel na tribúne. Aj z tohto pohľadu som sa chcel dostať do mužstva, v ktorom by som hrával veľa. To mi Sabres ponúkajú a ja viem, že môžem opäť ukázať, ako viem hrať hokej. Rozhodol som sa takto,“ vysvetlil slovenský reprezentant.

Pred časom pôsobil v organizácii Sabres ďalší slovenský bek Andrej Sekera, takže Meszároš môže od neho nasávať informácie o novom pôsobisku. „Budem mať na to dosť času, keďže s Andrejom spoločne trénujeme v Banskej Bystrici každý piatok, takže sa ho môžem na všetko podrobne spýtať. Ďalší priebeh prípravy bude pre mňa pokojný a s čistou hlavou, keďže zmluvu mám vo vrecku, sa môžem opäť sústrediť len na hokejový život,“ pridal Meszároš, ktorý sa aj toto leto pripravuje pod dohľadom kondičných trénerov zo skupiny Romana Švantnera.

V Buffale sa Andrej stretne so starým známym zo začiatkov v NHL. V Ottawe ho mal pod palcom ešte ako „zelenáča“ v zámorí generálny manažér Tim Murray. „Myslím si, že v tomto prípade zohralo svoju úlohu aj prepojenie, ktoré sme mali s Timom ešte z Ottawy. Pozná ma a vie, čo môže odomňa na ľade čakať. V Buffale tak nepôjdem do neznámeho prostredia, čo je dobre,“ uzavrel obranca, ktorý na jeseň odštartuje už svoju desiatu sezónu v NHL.