Martin Réway je už s reprezentáciou do 20 rokov

Útočník Martin Réway, foto SITAÚtočník Martin Réway, foto SITA

BRATISLAVA (SZĽH) - Po piatkovom víťaznom zápase Sparty Praha nad Mladou Boleslavou (4:1) v českej extralige si slovenský útočník Martin Réway zbalil hokejový výstroj a vyrazil do Bratislavy, aby sa zapojil do záverečnej prípravy reprezentačného výberu do 20 rokov. V tíme trénera Ernesta Bokroša by mal byť tento 19-ročný útočník jedným z lídrov a ťahúňov. "Na turnaj sa veľmi teším a až teraz si uvedomujem, že šampionát v Kanadeje za dverami. Do jeho začiatku si spoločne zatrénujeme a čo najlepšie sa pripravíme na Montreal. V Sparte sa cítim dobre a pohodu z klubu chcem ukázať aj v reprezentácii. Som zvedavý, ako nám to bude na ľade klapať so spoluhráčmi," povedal Martin.

V sparťanskom drese nastupuje v prvej formácii s Jaroslavom Hlinkom a Tomášom Rolínkom. "Veľa som sa od nich naučil a hlavne s Jaroslavom Hlinkom si rozumieme fantasticky," pokračoval Martin.

V pondelok majú slovenskí reprezentanti v pláne tímové fotografovanie. "Keďže pocestujem na tretie majstrovstvá tejto vekovej kategórie, konečne budem sedieť v dolnom rade," schuti sa zasmial slovenský reprezentant.