Marino nakoniec Nové Zámky neposilní, zostáva v zámorí

NOVÉ ZÁMKY - Z príchodu Brandona Marina do tímu nováčika najvyššej slovenskej hokejovej súťaže HC Nové Zámky nič nebude. Američan podľa oficiálnej stránky hcnovezamky.eu uprednostnil návrat do kanadského Bramptonu Beast v East Coast Hockey League (ECHL). "Brandon nám pred pár dňami oznámil, že musí ostať v zámorí. Dôvodom sú rodinné problémy, ktoré nebudeme bližšie špecifikovať. Jeho rozhodnutie plne rešpektujeme. Nestala sa žiadna katastrofa, už aj bez neho máme silné mužstvo. Pochopiteľne, za Marina hľadáme adekvátnu náhradu,“ uviedol športový manažér HC Nové Zámky Ján Chovan.
Tridsaťročný rodák z Riverside predĺžil zmluvu s partnerskou organizáciou Montrealu Canadiens, v ktorej ako kapitán odohral v uplynulom ročníku 40 zápasov, strelil v nich 13 gólov a nazbieral dovedna 41 kanadských bodov. V závere februára podpísal skúšobný kontrakt v AHL s klubom Utica Comets, kde v 34 zápasoch zaznamenal štyri góly.
"S Brandonom zostávame aj naďalej v kontakte a v prípade, že by jeho cesta smerovala v budúcnosti predsa len do Európy, prisľúbil, že nám rád pomôže," dodal Chovan.