Marek Bartánus si v Žiline už nezahrá

Marek Bartánus pred odchodom do nemocnice, foto schwMarek Bartánus pred odchodom do nemocnice, foto schw

ŽILINA (SZĽH, schw) - Krídelník slovenskej hokejovej reprezentácie Marek Bartánus si na Slovakia Cupe  v Žiline veľa nezahral. Tesne pred vyrovnávajúcim gólom, keď mal  v držaní puk, ktorý si  kryl, inkasoval zozadu hit  od bieloruského súpera a  odnieslo si to "vyskočením" jeho rameno. Vo chvíľach, keď sa rozbiehala druhá tretina kapitán majstrovských Košíc putoval v sanitke zdravotnej  služby do nemocnice na RTG vyšetrenie. Lekár tímu MUDr. František Okál: "Marek dostal silný náraz do pravého ramena. Išiel na vyšetrenie. Röntgen odhalí, či nejde o nejakú zlomeninu."  

Tréner Zdeno Cíger: "Mrzí ma to, pretože je to silný hráč, ktorý zapadá do našej koncepcie hokejovo aj povahovo. Určite to nebude na pár dní, hrozí mu aj operácia." 

Realizačný tím na situáciu zareagoval pohotovo a na akciu pozval popradského odchovanca Michaela Vandasa, ktorý pôsobí v českých Vítkoviciach. "Hneď po zápase sme ho oslovili, na tento asociačný termín bol napísaný ako náhradník. Čakáme, že sa k nám pridá," dodal Cíger.

Rodák z Liptovského Mikuláša Marek Bartánus oslávi v sobotu 13. februára 29. narodeniny  bez hokeja.