Lístky na MS 2015 začnú predávať 4. novembra

PRAHA - Od utorka 4. novembra si záujemcovia môžu kúpiť vstupenky na budúcoročné hokejové majstrovstvá sveta, ktoré sa od 1. do 17. mája 2015 uskutočnia v Prahe a Ostrave. V prvej fáze sa do predaja dostanú balíčky lístkov na jednotlivé dni. „Termín začiatku predaja vstupeniek na šampionát sme zvolili symbolicky - začíname niekoľko dní pred prvým víkendom významných medzinárodných turnajov aktuálnej hokejovej sezóny. Na cestu k majstrovstvám sveta v Česku vykročia najlepší hokejisti a môžu tak urobiť aj fanúšikovia,“ povedala generálna sekretárka organizačného výboru MS 2015 Markéta Štěrbová. Cena denných balíčkov sa bude pohybovať od 980 Kč (35 eur) do 3470 Kč (124 eur).
Zápasy šampionátu sa budú hrať v O2 Arene v Prahe a ČEZ Arene v Ostrave. V základných skupinách sa zápasy budú začínať o 12.15, 16.15 a 20.15 h. V jednotlivých dejiskách sa uskutočnia aj po dva štvrťfinálové duely, záver šampionátu bude hostiť Praha. Ceny vstupeniek na jeden zápas základnej skupiny sa pohybujú od 190 do 1690 Kč. Lístky na jednotlivé zápasy začnú predávať od februára. Oba medailové súboje budú stáť v Prahe 11 480 Kč (411 eur) až 14 380 Kč (515 eur). „Výnos z predaja vstupeniek je hlavným zdrojom príjmov do rozpočtu šampionátu. Spoločne s príjmami zo štátnych a mestských zdrojov musia pokryť všetky výdavky spojené s organizáciou šampionátu. V základnej skupine chceme sprístupniť šampionát širokej verejnosti. Ceny play-off financujú MS, musíme preto konať nekompromisne. Cieľom šampionátu je zarobiť financie, aby zostali do budúcna v pokladni ČSLH,“ pripomenul generálny sekretár ČSLH Martin Urban, podľa ktorého by mohli mnohé zápasy vypredať už pri distribúcii denných lístkov.
Rovnako ako počas MS 2004 bude Slovensko doma v Ostrave. Tamojšia ČEZ Arena má kapacitu 10 153 divákov, na zápasy šampionátu pôjde do predaja 6126 vstupeniek. Zvyšok lístkov je vyblokovaný pre IIHF, médiá a partnerov. „Účasť Slovenska v Ostrave vnímame tak, že do regiónu príde domáce mužstvo,“ uviedol šéf ostravského organizačného výboru Aleš Pavlík. Oproti predchádzajúcemu šampionátu v metropole severnej Moravy prišlo v hale k mnohým zmenám, pribudla tréningová ľadová plocha. „Tímy z kabíny idú na zápas alebo do tréningovej haly. Robíme všetko pre to, aby pribudla ďalšia rozcvičovňa. V súčasnosti je v Ostrave nadštandardné zázemie. V roku 2012 sa vymenili v hale sedačky, mantinely, chladenie, teraz pribudla nová multimediálna kocka,“ doplnil Aleš Pavlík. V okolí ČEZ Areny bude fanúšikovská zóna, v ktorej bude bohatý sprievodný program. V pražskej O2 Arene sa do predaja dostane 13 6241 lístkov.

V Česku si fanúšikovia môžu kúpiť vstupenky na predajných miestach spoločnosti Sazka prípadne priamo na internete, zo zahraničia je možný nákup len cez internet.