Liptáci sa snažia o získanie extraligovej licencie od Piešťan

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Do hokejovej Tipsport extraligy sa možno po piatich rokoch vráti Liptovský Mikuláš. Tradičná bašta slovenského hokeja by mohla získať licenciu pre najvyššiu súťaž od Piešťan, kde majú viaceré problémy. V kúpeľnom meste sa ešte snažia o záchranu najvyššej súťaže. Ak sa to tamojším funkcionárom s mestskou radnicou nepodarí, pravdepodobne do 31. júla s prispením Liptákov splnia podmienky pre extraligu a následne získanú licenciu posunú MHk 32 Liptovský Mikuláš, ktorý skončil v uplynulej sezóne I. ligy na 4. mieste. Extraligista však môže posunúť v prípade vlastnenia licencie svoje miesto komukoľvek.

Oba kluby už absolvovali prvé kolo rokovaní o postúpení licencie, informácie získavali aj na Slovenskom zväze ľadového hokeja, kde im legislatívna komisia mala potvrdiť, či pripravovaná dohoda obsahuje všetky potrebné náležitosti. Zatiaľ je však všetko len v rovine ústnej. „V tejto chvíli sme s Piešťanmi v podstate dohodnutí. Ostáva spísať zmluvu o postúpení extraligovej licencie a následne ju za obe strany podpísať," uviedol predseda predstavenstva MHK 32 Ivan Droppa. V Liptovskom Mikuláši si trúfajú na extraligu aj po finančnej stránke, súťaž by im mohla pomôcť tiež marketingovo. Účasť v extralige by urýchlila aj modernizáciu zimného štadióna.

Posledné slovo v otázke presunu extraligy z Považia na Liptov bude mať piešťanský klub. Ak by vyriešil svoje problémy, v Mikuláši by sa hrala naďalej prvá liga. „Ešte včera by som povedal, že extraligovú licenciu získame na sto percent. V tejto chvíli to vidím tak na 80 %. Stále je možnosť, že si v Piešťanoch svoje problémy nejako vyriešia. Sústredíme sa preto len na to, čo môžeme ovplyvniť. Pripravujeme zmluvu a ak sa nič nestane, v piatok ju môžeme podpísať a vrátiť sa tým do extraligy,“ uviedol Ivan Droppa.