V Považskobystrickom rozprávkovom lese sa hokej nestratil

POVAŽSKÁ BYSTRICA (SZĽH) - Rozprávkový les je jedna znajväčších akcií v Považskej Bystrici a v širokom okolí, ktorá je určená pre deti a rodiny. Organizátorom je eRko-Hnutie kresťanských spoločenstiev detí s partnermi.

Goooly, vlastne dvaja, boli aj na Považí v plnej permanencii...Maskoti boli aj v Považskej Bystrici v plnej permanencii

Tradičným dejiskom každoročného podujatia, ktorého prvý ročník sa uskutočnil v roku 2010, je kalvária v Považskej Bystrice. Cieľom organizátorov bolo a je prostredníctvom zaujímavého programu prilákať celé rodiny na miestnu lokalitu v bezprostrednej blízkosti centra mesta. Zámer vychádza, akcia sa od svojej premiéry teší veľkému záujmu. Nad očakávanie všetkých - návštevníkov i členov organizačného výboru – dopadol aj tohtoročný piaty ročník. Na Rozprávkový les prišlo rekordných 2900 návštevníkov. Spomedzi množstva lákavých atrakcií mnohí z nich využili ponuku domáceho hokejového oddielu HK95 Považská Bystrica.

Považskobystrický rozprávkový les 2014  - medzi magnety patrila aj ponuka hokejistov HK 95Rozprávkový les 2014 - medzi magnety patrila aj ponuka hokejistov HK 95

Ten pripravil malé ihrisko, kde si deti mohli vyskúšať strely na bránu, overiť postreh našich detských brankárskych jednotiek, odfotografovať sa s maskotmi zapožičanými od SZĽH, získať autogramy hviezd reprezenantov Andrejov Meszároša i Šťastného i ďalších odchovancov považskobystrického hokeja Rasťa Konečného či Mira Zaťka. zahrať si s nimi hokej. Nechýbali ani informácie o nábore detí do klubu HK95 Považská Bystrica a veľa ďalšieho.

K cenným úlovkom patril autogram od reprezentanta Andreja Meszároša, snímky v článku M.S.Medzi cenné úlovky patril autogram od reprezentanta Andreja Meszároša, snímky v článku Matej Slávik

Opäť sa potvrdilo. že robiť hokej v Považskej Bystrici má zmysel, napokon počet záujemcov narastá viac než si hokejoví funkcionári predstavovali. Chcú naďalej ponúknuť deťom dobrý štart do života, naučiť ich tímovému rozmýšľaniu a férovej hre, umožniť im, aby mohli nadviazať kamarátstva, na aké nikdy nezabudnú. Aj o tom je hokej v klube HK 95 Považská Bystrica.
Organizátori vyslovili vďaku všetkým, ktorý prišli pomôcť, za podporu vedeniu mesta i Slovenskému zväzu ľadového hokeja, samozrejme tým, čo prispeli do príťažlivej mozaiky malého jubilea Rozprávkového lesa 2014. Teda aj hokejistom, nezabudli, kde vyrastali.