Kroták sa ospravedlnil, dostal stop na šesť zápasov

POPRAD - Hrajúca legenda popradského hokeja Arne Kroták sa nezrieka zodpovednosti za svoje správanie na ľade, ale popiera, že by 25. septembra pri konflikte s rozhodcom počas duelu 6. ligového kola proti Nitre (3:4 po sam. nájazdoch) pod Tatrami padli vulgarizmy a vyhrážky. Štyridsaťtriročný útočník dostal od disciplinárky Pro-Hokeja, riadiaceho orgánu najvyššej domácej súťaže, dištanc na šesť duelov a pokutu 370 eur.

"Musím povedať, že moje vylúčenie bolo správne rozhodnutie, nakoľko som sa správal nedisciplinovane. Zároveň sa však musím vyjadriť k obvineniu, ktoré sa ma osobne dotklo. Rád by som celú situáciu objasnil. Je fakt, že búchanie hokejkou bola len reakcia na atak na môjho spoluhráča, ktorý zostal ležať na ľade. Pán rozhodca však neodpískal faul. Situácia sa vyhrotila a vybehol som z trestnej lavice. Chcel som si vydiskutovať ten faul, ale rozhodca odmietol so mnou komunikovať. Chcel som mu povedať, že ho vonku počkám a vysvetlím celú situáciu. Som v hokeji už veľmi dlho, aby som vedel, že niečo takéto sa nerobí. Som za moje správanie plne zodpovedný, ale nepadli žiadne vulgarizmy či vyhrážky voči rozhodcovi!" zdôraznil Kroták prostredníctvom svojho facebookového konta.

"Hrám v extralige už 26. sezónu, pre niektorých som hokejový vzor, dobrý hráč a pre blízkych človek. Všetci ma poznajú a vedia, že toto nie je môj štýl. Teraz by som sa rád ospravedlnil fanúšikom, spoluhráčom, všetkým v šatni a najmä mojim najbližším, pretože preberám plnú zodpovednosť za konečný výsledok tohto - ak sa to tak dá nazvať - incidentu. Nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad zdá! Ďakujem všetkým za podporu a predovšetkým dôveru!!!" napísal Kroták, ktorý v inkriminovanom okamihu po zákroku na jedného zo spoluhráčov vykorčuľoval z trestnej lavice na ľad a žiadal od rozhodcu vysvetlenie. Za tento čin dostal trest do konca duelu aj trest v hre. Dovedna nazbieral 51 trestných minút.