Kaufland bude novým partnerom slovenského hokeja

Generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland Slovenská republika Paul Pauls, Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút a výkonný riaditeľ spoločnosti Pro-hokej Richard LintnerGenerálny riaditeľ spoločnosti Kaufland SR Paul Pauls, prezident SZĽH Martin Kohút a výkonný riaditeľ spoločnosti Pro-hokej Richard Lintner

Kaufland Slovenská republika v.o.s. oficiálne vstúpil do slovenského hokeja. Stal sa totiž novým partnerom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Obchodný reťazec bude zároveň v budúcom ročníku partnerom Tipsport ligy. Memorandum o spolupráci SZĽH, PRO-HOKEJ a.s. a Kaufland podpísali v stredu v Sieni slávy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Spoluprácu so slovenským hokejom sme si už tento rok vyskúšali pri podpore Majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov na Slovensku, Allstar víkendu hráčov a Playoff Tipsport ligy a tieto projekty priniesli výborné výsledky. Nová dohoda Kauflandu,  SZĽH a PRO-HOKEJA predstavuje pre nás unikátny projekt, pretože spája podporu extraligy aj reprezentácie. Veríme, že podporíme systémové zmeny, ktoré okrem iného povedú ku kvalitatívnemu rastu mládežníckej základne a nových slovenských hokejových nádejí,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland Slovenská republika v.o.s. Paul Pauls.

Prezident SZĽH Martin Kohút podpisuje Memoradum o spolupráci so spoločnosťou KauflandPrezident SZĽH Martin Kohút podpisuje Memoradum o spolupráci so spoločnosťou Kaufland

Stretli sme sa v sieni slávy, teda na mieste, ktoré je silným symbolom slovenského hokeja. Je to miesto, kde sú zaznamenané všetky historické úspechy tých, ktorí v slovenskom hokeji niečo dosiahli. Myslím si, že je to správne miesto, kde by sme mali odštartovať zmenu systémovej práce. Som veľmi rád, že sme dostali od spoločnosti Kaufland dôveru a máme v nej silného generálneho partnera, aby sa nám v budúcnosti tie zmeny podarilo uskutočniť,“ doplnil prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút.

Spoločnosť Kaufland bude partnerom aj našej najvyššej hokejovej súťaže – Tipsport ligy. Vzájomnú spoluprácu si už vyskúšali. „Už náš prvý spoločný krôčik so spoločnosťou Kaufland bol veľmi úspešný a to predaj hokejových kartičiek. Kaufland bol aj jedným z partnerov počas zápasov All stars Tipsport ligy a v najbližšom čase chystáme letný kemp pre deti zo sociálne limitovaného prostredia. Takže budem hovoriť za všetky tipsport ligové kluby, keď poviem, že sa teším z budúcej spolupráce s týmto silným parterom,“ povedal na tlačovej konferencii výkonný riaditeľ spoločnosti Pro-hokej Richard Lintner.

Podpora mládeže

Kaufland chce vzájomnou spoluprácou prispieť aj k rozvoju detského a mládežníckeho športu. „Podpora juniorov je aktuálne v slovenskom ľadovom hokeji kľúčová pre dlhodobý rozvoj a zlepšenie výsledkov. V rámci spoločenskej zodpovednosti, ktorú dlhodobo rozvíjame, chceme dať dôraz práve na  mládež,“ dodal Pauls.