Kapitán Dravecký bude v Nitre chýbať, nahradia ho traja asistenti

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger musel pred utorňajším zrazom na domáci prípravný turnaj Slovakia Cup v Nitre pristúpiť k viacerým zmenám. Tesne pred ním pre zranenia vypadli obrancovia Juraj Mikuš a Christián Jaroš i útočník Vladimír Dravecký. Na ich miesto povolali tréneri slovanistov Ivana Švarného s Andrejom Šťastným, ako aj Jakuba Suju z HC Košice. „Ako zvyčajne musíme vždy počítať s nejakými zraneniami. Vlado Dravecký má zranené triesla, absolvuje ešte vyšetrenia v Prahe, po ktorých by mal prísť za nami, ale hrať pravdepodobne nebude. Ospravedlnili sa aj Juraj Mikuš a Christián Jaroš a rovnako aj Trška, ktorý mal byť náhradník," povedal na zraze hlavný tréner.
Cíger pozval Jaroša aj na dva predchádzajúce zrazy, no obrancovi v účasti vždy zabránili zranenia. „Je to smola, má záujem, ale ochorel. Už je to tretia akcia. Najprv to bol otras mozgu, potom zápal lakťa a teraz viróza. Dúfam, že nabudúce už bude v poriadku," pokračoval.
Cíger už pred minulotýždňovou nomináciou nemohol počítať s viacerými skúsenými hráčmi, medzi nimi napríklad Tomášom Surovým, ligovým kanonierom Ladislavom Nagyom, či Michelom Miklíkom.

„Okrem Nagya, ktorý to zdôvodnil tak, že ešte nie je nastavený na reprezentáciu, už skôr vypadli aj Tomáš Surový, ktorý má zranené slabiny, a Michel Miklík."
Na zraze chýbala aj trojica zo Sparty Praha obranca Martin Gernát a útočníci Lukáš Cingel s Andrejom Kudrnom. Tých čakalo v rovnaký deň od 19.05 h finále hokejovej Ligy majstrov v Göteborgu s domácou Frölundou. „Pridajú sa k nám vo štvrtok, ale v Nových Zámkoch hrať ešte nebudú," uviedol Cíger.

Vladimír Dravecký síce do bojov tento týždeň nezasiahne, ale o post kapitána nepríde. „Vlado má v tomto tíme jasné miesto – je kapitán. Počas najbližších troch zápasov nebudeme mať kapitána, ale troch mužov, ktorí budú mať na drese „áčko“. Sú nimi Ivan Švarný, Michal Čajkovský a Tomáš Marcinko. Čo je pre nás pozitívne, Vlado sa k nám pripojí a bude s tímom počas všetkých troch zápasov,“ vysvetlil Zdeno Cíger.

Slováci odohrajú ešte pred samotným turnajom jeden prípravný zápas proti olympijskému výberu Ruska. Ten je na programe 9. februára od 17.00 h v Nových Zámkoch. S rovnakým súperom odštartujú Slováci aj na Slovakia Cup-e v piatok o 18.00 h na nitrianskom štadióne. V sobotu 11. februára si potom zmerajú sily v dueli o konečné umiestnenie s jedným z dvojice Bielorusko - Švajčiarsko.

Nominácia SR „A“ na prípravný zápas proti Olympijskému výberu Ruska v Nových Zámkoch a Slovakia Cup v Nitre (7.-11. 2. 2017):
Brankári:
Július Hudáček (Örebro HK, Švéd., 29 zápasov/0 gólov), Jaroslav Janus (HC Verva Litvínov, ČR, 15/0), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR, 15/0)
Obrancovia: Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL, 7/2), Peter Čerešňák (HC Plzeň, ČR, 39/2), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR, 6/1), Dominik Graňák (Rögle BK, Švéd., 166/10), Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec, ČR, 32/2), Eduard Šedivý (HC Košice, 12/1), Juraj Valach (Piráti Chomutov, ČR, 21/0), Ivan Švarný (HC Slovan Bratislava, KHL, 106/3)
Útočníci: Martin Bakoš (Kunlun Red Stars, Čín./KHL, 31/5), Dávid Buc (HC'05 Banská Bystrica, 5/0), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR, 11/2), Marcel Haščák (HC Kometa Brno, ČR, 63/7), Tomáš Hrnka (HC Plzeň, ČR, 20/3), Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd., 69/13), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR, 14/6), Patrik Lušňák (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 58/10), Radoslav Macík (HK Nitra, 9/1), Tomáš Marcinko (Kunlun Red Stars, Čín./KHL, 51/4), Dávid Skokan (Piráti Chomutov, ČR, 23/2), Marek Slovák (HK Nitra, 0/0), Andrej Šťastný (HC Slovan Bratislava KHL, 45/2), Jakub Suja (HC Košice, 5/0)
Realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Július Šupler (konzultant), Igor Andrejkovič (videoanalytik), MUDr. Iľja Chandoga (lekár), Samuel Petráš (výstrojový manažér), Michal Malina (masér), Viktor Fábik, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Tomáš Štulajter (médiá)

Prípravný zápas v Nových Zámkoch:

Štvrtok 9. februára

17.00 Slovensko - Rusko "OH"
Program Slovakia Cupu v Nitre
Piatok 10. februára
14.30
Bielorusko – Švajčiarsko

18.00 Slovensko – Rusko „OH“
Sobota 11. februára

14.30 Rusko „OH“ – Bielorusko/Švajčiarsko

18.00 Slovensko – Bielorusko/Švajčiarsko