König do Martina, Svitana do Popradu, Bagin, Tománek a nórsky brankár Volden posilami Trenčína

Patrik Svitana sa vrátil do Popradu.

BRATISLAVA - Peter König zmenil dres v rámci najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, keď z tretej Nitry zamieril do piateho Martina. Jeho nový zamestnávateľ MHC o tom informoval prostredníctvom svojej facebookovej prezentácie. Dvadsaťosemročný obranca sa v uplynulom ročníku podieľal na premiérovom majstrovskom titule Nitry, odkiaľ pochádza, a strávil tam aj väčšinu svojej kariéry. V tejto sezóne nazbieral v drese HK 12 bodov v 31 zápasoch (1+11).

Brankár nórskej reprezentácie Lars Volden posilnil aktuálne posledný tím najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Duklu Trenčín. Dvadsaťštyriročný gólman naposledy chytal vo Švédsku za Rögle BK, v minulosti pôsobil aj v elitnej fínskej lige v drese Espoo Blues. Nórsko reprezentoval na ZOH 2014 a posledných piatich majstrovstvách sveta. „Sme radi, že sa nám podarilo získať Larsa, ktorý je výborný brankár. Verím, že to bude impulz pre celé mužstvo, aby začalo víťaziť a otočila sa nepriaznivo sa vyvíjajúca sezóna," uviedol generálny manažér Dukly Ján Kobezda na klubovom webe. Desiaty Trenčín má po 36 odohraných zápasoch 10-bodové manko na 8. pozíciu, poslednú postupovú do play-off.  Po Voldenovi získala Dukla Trenčín posily aj do obrany a útoku. Káder "vojakov" doplnili 23-ročný bek Emil Bagin a skúsený kanonier Roman Tománek.

Emil Bagin už v minulosti pôsobil v Trenčíne, počas sezóny 2013/2014 však odišiel do Žiliny. Tridsaťročný krídelník Roman Tománek hral doteraz za Banskú Bystricu, ale v sedemnástich tohtosezónnych dueloch strelil iba jeden gól. "Roman je výborným strelcom, takže od neho očakávame produktivitu. Emil Bagin je ofenzívny typ obrancu, ktorý by mal zlepšiť naše presilovky, kde máme stále rezervy. Veríme, že obaja hráči pomôžu nášmu tímu k lepším výsledkom," povedal Ján Kobezda.
Z Banskej Bystrice odišiel okrem Tománka aj kanadský center Charles Sarault, ktorý za "baranov" absolvoval 9 zápasov s bilanciou 1 gól a 2 asistencie. Novou tvárou pod Urpínom je jeho krajan brankár Nathan Lawson. Ten naposledy pôsobil vo fínskom mužstve HPK Hämeenlinna, no v Liige odchytal iba jeden duel. V minulosti pôsobil v EBEL lige v Dornbirneri či Viedni Capitals, v zámorskej NHL absolvoval jedenásť zápasov za New York Islanders a Ottawu Senators.

Do kádra hokejového tímu HK Poprad sa vrátil odchovanec Patrik Svitana. Dvadsaťosemročný útočník strávil uplynulé sezóny v Kazachstane a Poľsku. Za Poprad v najvyššej slovenskej súťaži odohral počas kariéry dosiaľ 219 zápasov s bilanciou 33 gólov a 45 asistencií, pôsobil tiež v Kežmarku a Košiciach. V Kazachstane sa stal dvakrát majstrom s Irtyšom Pavlodar, v Poľsku bol šampiónom v drese Cracovie Krakov, s ktorou sa predstavil aj v Lige majstrov. Informácie sú z klubového webu hkpoprad.sk.