Pre jubilanta Jaroslava Laifera je hokej drogou

Jaroslav Laifer, generálny manažér ŠHK 37 Piešťany

BRATISLAVA (SZĽH, fm) – Narodil sa v Trnave, ale pokojne ho môžete označiť aj za Trenčana, Novozámčana a pre mnohých, ktorí ho spájajú s hokejovými „Havranmi“ ŠHK 37, je Piešťancom. Všade v týchto mestách, kde  viedli jeho kroky profesne za hokejom, nechal a necháva veľký kus srdca, ktorý odovzdáva v prospech svojho milovaného športu. Reč je o Jaroslavovi Laiferovi, ktorý dnes 4. novembra 2015 oslavuje okrúhlu šesťdesiatku!

Hokej má zakódovaný vari v každej bunke svojho tela. „Bez hokeja by asi nedokázal ani žiť,“ dokresľuje profil jubilanta, súčasného manažéra extraligových Piešťan  prezident klubu Jaroslav Lušňák. O tom, že si perfektne  rozumejú v neľahkej funkcionárskej robote,  pričom o šéfovských manieroch nemôže byť ani reč, svedčí, že hovorí o spolupracovníkovi ako o „našom Laifíkovi“.  V podobnej rovine fungoval aj pracovný vzťah Jaroslav Laifera  v hokejovom Trenčíne  s o niečo starším Ivanom Piovarčim. S oboma (popri ďalších  menách) sa spájajú slávne roky Dukly, federálny titul, majstrovské zlatá slovenskej extraligy, v časoch, keď boli pri kormidle Dukly. A začalo sa to tým, keď maséra atlétov J. Laifera prevelili  z  banskobystrickej Dukly  do Trenčína k tajomníkovi trenčianskych hokejistov I. Piovarčimu. Ich pracovné cesty sa podčasom rozišli, aby sa opäť spojili, no menili si pozície. Vraj ani Boh nevie ako to bolo medzi nimi so šéfovaním, bodaj by, keď ani nepovažovali za potrebné meniť si kancelárie. „Jaro je nesmierne pracovitý, organizačne veľmi  schopný človek, funkcionársky mimoriadne podkutý s veľkou dávkou empatie,“ hovorí Ivan Piovarči, obdivujúc jeho húževnatosť s akou  odvrátil ataky vážnej choroby.

A predsa gény z rodného mesta by nemohol, určite ani nechce, zatajiť.  S príslovečnou „trnafskou húževnatoscú“ presadzuje zdravé hokejové  názory. Rovnako starostlivo vybavuje „registračku“  najmenšiemu žiačikovi v klube ako dospelému extraligistovi. Popri všetkom stíha zapĺňať webovú stránku „Havranov“.  Ako ozajstný funkcionársky profesionál. Hokej je pre neho drogou.