Jubilanta Jána Súkupa rýchlosťou ani hokej nezaskočí

Zákrok Júliusa Hudáčka, ktorý vyvolal obrovský aplauz, Štartfoto - Ján Súkup

BRATISLAVA (SZĽH) - Pamätný zákrok Júliusa Hudáčka v aprílovom strenutí Euro Hockey  Challenge so Švédskom v Bratislave. Pozoruhodná snímka chváli dvoch naraz: slovenského brankára rovnako aj  jej autora. Oboch spája pohotovosť i ozajstné majstrovstvo remesla. Túto fotografiu už návštevníci webovej stránky hockeyslovakia už videli, jej repete nie je náhodné. Jeden z najvýznamnejších slovenských športových fotografov Ján Súkup, ktorý moment zvečnil, sa v týchto dňoch dožíva veľmi pekných 65 rokov! Už vyše štyri desaťročia odkrýva krásy športového života, chvíle veľkých emócií i sklamaní, intímné pohľady do zákulisia. To všetko s profesionalitou, empatiou, rovnako aj s hlbokou pokorou, úctou pred výkonmi čo nielen vyhrávajú.

Niet vari športového odvetvia, ktoré by strážnický rodák nepriblížil fanúšikom. V knižniciach slovenských rodín s aspoň s troškou vzťahu športu niet vari jedinej, kde by nebola niektorá z desiatok  slovenských olympijských pamätníc, publikácií z rôznych svetových šampionátov či kníh o futbale, hádzanej, monografií, atď., na ktorých bývalý fotoreprtér týždenníka Štart výrazne autorsky participoval. Veľmi blízky je vzťah Jána Súkupa k ľadovému hokeja. Účastník mnohých svetových šampionátov i olymijských hier  už dlhé roky spolupracuje so SZĽH. Svojím Nikonom zvečňuje  všetky hokejové reprezentácie SR, aj jej najmladších aktérov. Výnamný bol jeho obrazový  vklad do reprezentačnej publikácie k  jubileu organizovaného  hokeja na Slovensku HOKEJ 80.

Môžeme sa tešiť na ďalšie roky spolupráce. Janko veľa zdravia, naďalej bystré oko i bleskové reakcie pri zachytávaní  príťažlivých výkonov na ľadovej ploche medzi mantinelmi i  na iných športoviskách za účasti slovenských reprezentantov.

Majstrovské trofeje  a majster fotografJubilant Ján Súkup s pohárom svetových šampiónov a Stanley Cupom