V Pardubiciach od nedele MS v in-line hokeji, začíname s Českom

 

 

Zo zápasu USA - Slovensko na MS v in-line hokeji v Drážďanoch, foto iihf.com

BRATISLAVA - Českí organizátori 15. majstrovstiev sveta v in-line hokeji predsunuli termín podujatia kvôli svetovému šampionátu vo futbale.Slovenskí "inlajnisti" stačili zohrať len tri ligové kolá, to posledné z nich v piatok podvečer a už v nedeľu 1. júna nastúpia v Pardubiciach na úvodné stretnutie proti domácej reprezentácii Česka. Zverencov skúseného trénera Imricha Antala, ktorý sa v roku 2008 tešil so zverencami na MS v Bratislave aj zo strieborných medailí, následne preveria v pondelok v základnej A-skupine hokejisti britského výberu a v utorok 3. júna reprezentácia USA, ktorá  obhajuje  zlato spred roka v Nemecku. Antalovci vlani  v boji o bronz podľahli v Drážďanoch tímu Kanady 1:5 a obsadili konečnú štvrtú priečku. 

in-line MS 2014 Pardubice, logo

"Samozrejme radi by sme udržali túto pozíciu, ale bude to nesmierne náročná úloha," uvedomuje si tréner Imrich Antal, ktorý má v súčasnom 14-člennom kádri až desať hráčov z minuloročného výberu. Blízko k bronzu boli minulý rok obaja brankári Vladimír Neumanna a Jozef Ondrejka, z hráčov v poli Jozef Haring, Tomáš Jaško, Andrej Mrázik, Peter Novajovský, Filip Novák,  Miroslav Preisinger,  Juraj Prokop Jakub Ručkay. Dres s dvojkrížom na prsiach oblečú v meste perníkov aj Marcel Holovič,  Lukáš Ružička, Milan Šiller a Roman Šimúnek. Fanúšikom je zrejme nejedno z týchto mien známe, alebo aspoň povedomé, z ľadového hokeja.

"Určite neodcestujeme v sobotu ráno do Česka s veľkými očami. Podobne ako na šampionáte v ľadovom hokeji je úspešnosť vystúpenia podmienený kľúčovým duelom, ktorý je štvrťfinále vo štvrtok 5. júna. Odtiaľ vedie cesta do výšin, ale aj dole do súbojov o udržanie," pripomína generálny manažér in-line reprezentácie SR Jozef Vrábel mladší, ktorého otec Jozef Vrábel starší, bývalý medzinárodný rozhodca ľadového hokeja ešteaj  v časoch federálnej, patril k prvým lídrom tohto druhu hokeja u nás. Syna teší, že na rozdiel od minulosti mali spolu s trénerom možnosť vyberať zo širšieho počtu hráčov,  "a nielen to, bolo vidno, že si vážia možnosť reprezentovať."

Rovnako ako v minulosti sa dva turnaje dvoch najvyšších divízií konajú na jednom mieste. Spolu šestnásť reprezentačných výberov v dvoch divíziách a štyroch štvorčlenných skupinách absolvuje za sedem dní 45 zápasov v miestnej ČEZ Aréne a jej vedľajšej hale, ktorá bude patriť zápasom divízie I.

Program reprezentácie SR v základnej A-skupine v Pardubiciach

nedeľa 1. júna: Slovensko - Česko (20.00)
pondelok 2. júna: Slovensko - Veľká Británia (15.00)
utorok 3. júna: USA - Slovensko (20.00)

 Ďalší program v Pardubiciach:

štvrtok 5. júna: štvrťfinále play-off
piatok 6. júna: semifinále, resp. zápasy o udržanie sa v oboch divíziách
sobota 7. júna: záverečné duely o udržanie sa a stretnutia o medaily v oboch divíziách

Káder reprezentácie SR v in-line hokeji na 15. MS v Pardubiciach:
Brankári: Vladimír Neumann, Jozef Ondrejka
Hráči v poli: Jozef Haring, Andrej Mrázik, Juraj Prokop, Jakub Ručkay, Milan Šiller, Peter Novajovský, Miroslav Preisinger, Roman Šimúnek, Lukáš Ružička, Filip Novák, Tomáš Jaško, Marcel Holovič
Realizačný tím: Jozef Vrábel (vedúci výpravy), Imrich Antal (tréner), Roman Vaculovič (výstrojový manažér)

TOP DIVÍZIA

Skupina A: USA (1), Slovensko (4), Česká repoublika (5), Veľká Británia 8

Skupina B: Švédsko (2), Kanada (3), Nemecko (6). Fínsko (7)

DIVÍZIA I

Skupina C: Slovinsko (9), Austrália (12), Chorvátsko (13), Lotyšsko (16)

Skupina D: Rakúsko (10), Maďarsko (11), Japonsko (14), Brazília (15)