Štyri Slováci zo Soči priamo do klubov KHL, hráči NHL leteli do zámoria

SOČI - Prvé hviezdy zámorskej hokejovej NHL opustili olympijské Soči. Vo štvrtok predpoludním o 10.40 miestneho času (7.40 SEČ) odletelo z letiska Adler pri Čiernom mori prvé lietadlo, ktoré vypravila hráčska asociácia NHLPA. Na palube boli všetci hokejisti zámorskej súťaže, pre ktorých sa skončil olympijský turnaj. Nechýbali ani Slováci Zdeno Chára, Marián Hossa, Michal Handzuš a ďalší. Do lietadla nasadli aj sklamané ruské hviezdy, Česi na čele s Jaromírom Jágrom, Švajčiari, Rakúšania s Thomasom Vanekom či Slovinec Anže Kopitar.
Ďalší špeciál s hokejistami NHL odletí zo Soči v pondelok predpoludním. Na palube budú hokejisti z USA, Kanady, Švédska a Fínska, ktorých čakajú semifinálové boje. Po prestávke sa znova rozkrúti kolotoč NHL v utorok 25. februára dohrávaným súbojom medzi Buffalom a Carolinou. Ďalšie súboje sú potom na programe od 26. februára.

 

Jedným z osmičky hráčov, ktorí v stredu prileteli zo Soči cez Kyjev do Viedne a odtiaľ cestovali na Slovensko bol aj útočník Slovana útočník Peter Ölvecký, foto SITA - Ján Slovák

Už pred hráčmi z NHL odcestovali zo Soči aj ďalší slovenskí reprezentanti. Vo štvrtkových ranných hodinách odleteli do svojich klubov cez Kyjev, niektorí priamo do klubov KHL - Ivan Baranka, Tomáš Surový,  ďalej Marcel Hossa a brankár Ján Laco, ktorý sa v Kyjeve odpojil  od výpravy smerujúcej do vlasti a namieril si to do Duncka.  V Bratislave sa predpoludním objavili po ceste z letiska z Viedne ôsmi hráči -  slovanisti Milan Bartovič, Michel Miklík, Peter Ölvecký, Branko Radivojevič, ďalej René Vydarený (HK Hradec Králové), Milan Jurčina (TPS Turku/Fribourg/Gotterón) a z klubov KHL Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk) a Tomáš Záborský (Salavat Julajev Ufa), spolu s nimi aj členovia  realizačného tímu. V Soči zostali už len generálny manažér Otto Sýkora a reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek.