Michal Handzuš: Toto mužstvo určite malo na viac

Hokejisti SR počas duelu s Českom, foto SITA - Jozef Jakubčo

SOČI  - Hlasy po utorňajšom zápase Česko - Slovensko (5:3) o postup do štvrťfinále hokejového turnaja mužov na ZOH v Soči:

Vladimír Vůjtek (tréner Slovenska): "Dnes sme veľmi zle začali, boli sme bez pohybu a bojovnosti, odovzdaní. Zdvihli sme sa v druhej tretine a súboj sme dohrali dôstojne. Žiaľ, rozhodol ten začiatok. Nevychádzali nám na turnaji určité fázy zápasov, vždy nám ušla jedna tretina. Nevieme, čím to je. Asi je niekde v psychológii mužstva chyba."

Marián Hossa (krídelník SR, autor dvoch gólov): "Neviem, čo sa udialo na začiatku stretnutia, boli sme nekoncentrovaní a po prvej tretine sme prehrávali 0:3. Proti kvalitnému súperovi, akým je Česko, sa nám to nemôže stať. Potom bolo aj 0:4 a z toho sa ťažko vracia. Predstavovali sme si, že odohráme lepšie zápasy najmä v ofenzíve. Pred duelom s Čechmi sme dali len dva góly a to je málo."

Zdeno Chára (kapitán SR): "Zase nám utiekla prvá tretina. Prehrali sme ju o tri góly, z toho dva sme dostali z presiloviek. Okrem duelu s Rusmi sme na turnaji neodohrali žiaden zápas naplno počas celých 60 minút. Toto mužstvo malo na viac, všetci sme tomu verili. Ťažko hľadať dôvody chýb. Musíme sa pozrieť späť a potom hodnotiť. Najviac nás mrzí prehra so Slovinskom a teší zápas s Ruskom. Naše vystúpenie na ZOH je určite sklamanie. Škoda, lebo sme mali vyvážený tím a dobrý kolektív."

Michal Handzuš (center SR): "Proti silnému súperovi sa len ťažko vracia z manka 0:3 po prvej tretine. S trochou šťastia sa nám to podarilo, ale už bolo neskoro. Celý turnaj hodnotím negatívne, veď sme nevyhrali ani jeden duel. Mali sme výpadky najmä v defenzíve, to sa potom valí aj do útoku. Toto mužstvo určite malo na viac."

Ján Laco (brankár SR): "Zápas sme si bez debaty prehrali v prvej tretine. Absolútne sme to nezachytili. Česi chodili do plných do nášho pásma bez nejakého odporu a potom sa to ťažko bránilo. Nechceli sme z tohto zápasu vyjsť zle, v kabíne sme si povedali, že rovnako ako oni môžeme dať tri góly aj my. Dali sme sa dokopy a chceli sme to skúsiť."

Andrej Sekera (obranca SR): "Hokej sa hrá šesťdesiat minút, nie štyridsať. Dnes sme to znova pocítili na vlastnej koži. Snažili sme sa to dohrať aspoň so cťou. Ťažko sa hľadajú slová..."

Tomáš Tatar (útočník SR): "Nezachytili sme úvod stretnutia, ale veľmi sme sa v kabíne motivovali a vrátili sa do duelu. Som smutný z toho, ako sa tu rozhoduje. Opäť sme hrali omnoho menej presiloviek ako súper. To je trochu ťažké aj pre nás. Česi z toho dali dva góly a boli na koni. Súperovi vyšiel úvod duelu, ale bojovali sme. S blížiacim sa záverom som čakal, že ešte dostaneme šancu na presilovku, ale napokon sme hrali v oslabení."

Alois Hadamczik (tréner Česka): "Veľmi dobre sme sa pripravili na zápas, nastúpili sme sebavedome a dávali sme góly. Bola to asi naša najlepšia dvadsaťminútovka v Soči. V druhej tretine sme začali hrať presilovky veľmi zle, dostali sme sa z tempa a strácali sme veľa pukov. Slovenský tím zistil, že nemá čo stratiť, otvoril hru a dobre korčuľoval, čo nám robilo problémy. Slovensko vlani na MS prehrávalo vo štvrťfinále s Fínskom a rovnako duel dotiahlo do drámy. Tieto stretnutia sú psychicky ťažké, tímy sa vyrovnávajú. Som rád, že sme vyhrali toto náročné stretnutie."

Roman Červenka (útočník ČR): "Mal som šance aj v predchádzajúcich zápasoch, ale nedokázal som sa presadiť. Som rád, že som dnes dokázal pomôcť tímu."

Aleš Hemský (útočník ČR): "V prvých dvoch tretinách sme hrali naozaj dobre. Diktovali sme tempo a nastrieľali sme aj góly. V tretej tretine sme však boli statickí. Súper znížil a na naše hokejky sa vkradla nervozita. V tej fáze sme Slovákov nechali predvádzať ich hru."

David Krejčí (útočník ČR): "Prvá tretina nám vyšla podľa predstáv. V tretej dvadsaťminútovke sme robili chyby, ktoré by sa nemali stávať. Zápas sme zvládli ako tím."

Ondřej Pavelec (brankár ČR): "Ak budeme hrať ako dnes v tretej tretine, potom budeme mať s Američanmi veľké problémy. Začali sme výborne a nečakali sme, že rýchlo dáme tri góly. Teraz potrebujeme rýchlo zregenerovať a pripraviť sa na štvrťfinále."

Tomáš Plekanec (útočník ČR): "Počas oddychového času po dvoch rýchlych góloch Slovákov v tretej tretine sme hodlali zastaviť tú valiacu sa snehovú guľu. Chceli sme otupiť ich tlak a po tej pauze sme si v tomto smere už počínali lepšie. Viedli sme 4:0, mali sme všetko pod kontrolou a prestali sme hrať akoby už bol koniec. Ukázalo sa však, že ešte nebol."