Zimný štadión v Humennom zavreli pre poškodenú strechu

Zimný štadión v Humennom, otvoria sa jeho brány ešte v tejto sezóne? Foto nasehumenne.skZimný štadión v Humennom, otvoria sa jeho brány ešte v tejto sezóne? Foto nasehumenne.sk


HUMENNÉ - Silný vietor a dážď poškodili strechu na zimnom štadióne v Humennom. Mestský úrad z bezpečnostných dôvodov nariadil zatvoriť ho. Stredajší prvoligový zápas proti Spišskej Novej Vsi (1:3) preto odohrali miestni hokejisti v Trebišove. Agentúru SITA o tom informovala Lucia Lacová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.
Strechu poškodil silný vietor, ktorý sa prehnal Humenným. Ako uviedla primátorka mesta Jana Vaľová, podľa predbežných zistení spôsobil rozsiahle praskliny na obvode jednej strany strechy, ktorá vznikla únavou materiálu dvadsaťročnej stavby. Poškodené je aj elektrické vedenie. Počas obhliadky bolo zistené, že strešná krytina západnej polovice strechy budovy je výrazne poškodená. Po výdatnom daždi v pondelok v noci sa premočila tepelná izolácia na streche a voda pretiekla do vnútorných priestorov budovy. "V spolupráci s požiarnikmi pripravujeme prekrytie strešnej krytiny,“ uviedla primátorka Vaľová. Mesto privolalo aj statika, ktorý má posúdiť, či je potrebné strešnú konštrukciu podoprieť.
Situácia ovplyvnila aj dianie na štadióne, keďže na ňom svoje prvoligové zápasy hrá miestny hokejový klub MHK Humenné. Hokejisti sa na ľad dostanú až po vyriešení situácie. "Dovtedy budú musieť využívať iný štadión. Žiaľ, živelné pohromy nevieme ovplyvniť. Aj keď nás uzatvorenie štadióna nesmierne mrzí, na prvom mieste je bezpečnosť verejnosti,“ dodala primátorka. Potrebné bude okrem strechy opraviť aj sedadlá v hľadisku, elektroinštaláciu a vykonať všetky súvisiace odborné skúšky.
Silný vietor a ľadovec poškodili strechu štadióna aj v minulosti. V roku 2000 v dôsledku víchrice a búrky bola poškodená strešná krytina na východnej časti strechy. Zrolovaná bola časť strešnej krytiny z fólie. Poškodenú strešnú krytinu vymenili, nebola ale vymenená celá strecha. Mesto Humenné preto dá vypracovať projektovú dokumentáciu a rozpočet na jej kompletnú rekonštrukciu. "Keď bude jasné, aké opravy treba vykonať a čo to bude stáť, sme pripravení bezodkladne hľadať finančné prostriedky. Keďže budova je poistená, okamžite sme nahlásili aj poistnú udalosť,“ zdôraznila Vaľová.

Silný vietor poškodil strechu zimného štadióna v Humennom from MsU Humenné on Vimeo.