Ženy ŠKP Bratislava o bronz v EWHL

EWHL

SALZBURG - Hokejistky ŠKP Bratislava si už vo svojej prvej sezóne zahrajú o bronzové medaily v nadnárodnej Elite women's hockey league (EWHL). Pred záverečným dvojkolom základnej časti zaostávali za postupovým miestom o dva body, na ľade favorizovaného rakúskeho Salzburgu však cez víkend zabojovali a po výhrach 5:3 a 4:3 po predĺžení preskočili v tabuľke maďarský tím KMH Budapešť.

Logo HK ŠKP Bratislava

Ženský hokejový klub ŠKP Bratislava vznikol v lete 2014 s dlhodobou víziou pomôcť reprezentácii Slovenska postúpiť na ZOH 2018 v Pjongčangu. Klub nehrá slovenskú ligu a káder tvoria najmä mladé, nádejné hráčky. Väčšie skúsenosti majú len olympioničky z Vancouveru 2010, obrankyňa Edita Raková a útočníčka Mária Herichová.
Hráčky ŠKP nastúpia v sobotu a nedeľu v Bolzane na dvojzápas o bronz v EWHL proti Salzburgu. O titul si zahrajú na rovnakom mieste domáci tím Eagles a Sabres Viedeň.

Výsledky EWHL:
Sobota:
Salzburg Eagles - ŠKP Bratislava 3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
Góly ŠKP: Maskaľová 2, Klimášová, Žitňanská, Herichová

Nedeľa:
Salzburg Eagles - ŠKP Bratislava 3:4 po predĺžení (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)
Góly ŠKP: Žitňanská 3, Petrášová

Konečné poradie po 20. kolách základnej časti EWHL: 1. Sabres Viedeň (Rak.) 60 bodov, 2. Bolzano Eagles (Tal.) 37, 3. Salzburg Eagles (Rak.) 31, 4. ŠKP Bratislava (SR) 23, 5. KMH Budapešť (Maď.) 20, 6. Neuberg Highlanders (Rak.) 9