Derby hokejistiek ČR a SR pod holým nebom v Brne

Štadión za Lužánkami - kultové miesto hokeja v Brne, foto  ceskatelevize.czŠtadión za Lužánkami - kultové miesto hokeja v Brne, foto  ceskatelevize.cz

BRNO  - V sobotu 9. januára na pravé poludnie absolvujú ženské hokejové reprezentácie Slovenska a Česka exhibičný duel pod holým nebom v Brne na štadióne za Lužánkami. Spomenutý areál už hostil zápas českej extraligy miestnej Komety proti Plzni, v piatok podvečer sa na ňom uskutoční zápas Brna proti Sparte Praha. Pred stretnutím si diváci uctia pamiatku bývalého čs. hokejového reprezentanta Bronislava Dandu.  Skvelý útočník, rodák z Hradca Králové zomrel v veku 85 rokov  31. decembra 2015, bol jedným zo šiestich  hráčov Komety Brno, ktorí vybojovali vo federálnej lige jedenásť titulov majstra.

Česká strana mala záujem aj o vzájomný súboj chlapčenských národných výberov do 16 rokov, no takýto duel zmarila termínová kolízia s domácimi ligovými súťažami. Na štadióne za Lužánkami sa koná alebo bude konať viacero zápasov v termíne od 2. do 10. januára.
"Veľmi sa tešíme na tento duel. Trochu sa v mysli vraciam k mojim začiatkom na rybníku v rodnom Brestove, kde sme so súrodencami a ďalšími deťmi vymrznutí mastili hokej až do tmy," povedala skúsená obrankyňa Edita Raková, ktorá má na svojom konte 174 reprezentačných štartov vrátane účasti na ZOH 2010 vo Vancouveri.

Zápas s reprezentantkami Česka je piatok akciou našich reprezentantiek v tejto sezóne.  Zverenkyne trénera Andreja Schöbera sa v rámci záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta divízie I v dánskom Aalborgu (25. 3. - 4. 4. 2016) zúčastnia vo februári na turnaji v Maďarsku.

Nominácia slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie na sobotňajší duel proti Češkám:
Brankárky: Romana Kiapešová, Andrea Lettrichová
Obrankyne: Iveta Karafiátová, Edita Raková, Alexandra Gáborčíková, Natália Paľová, Lenka Čurmová, Gabriela Žitňanská
Útočníčky: Jana Kapustová, Lenka Sroková, Miroslava Plencnerová, Mária Herichová, Martina Staroňová, Patrícia Gorecká, Lívia Mišková, Miroslava Stašová, Slavomíra Štofaníková


Ďalšie články