Vůjtka vystrieda pri reprezentácii ČR Jandač

Tréner reprezentácie SR Vladimír Vůjtek, foto SITA - Ivan FleischerTréner reprezentácie ČR Vladimír Vůjtek, foto SITA - Ivan Fleischer


PRAHA - Josef Jandač vystrieda pri českej hokejovej reprezentácii Vladimíra Vůjtka. Stane sa tak od budúcej sezóne, keďže bývalý kormidelník Slovákov Vůjtek má zmluvu len do konca aktuálnej sezóny. Rozhodol o tom na štvrtkovom zasadnutí výkonný výbor ČSLH.
Prvou Jandačovou akciou na ostro sledovanom poste bude septembrový Svetový pohár. Najmä tento atraktívny turnaj je dôvodom predčasného vymenovania doterajšieho trénera Sparty Praha a jedného z Vůjtkových asistentov. Nominácia na Svetový pohár už bude v Jandačovej kompetencii. "Výkonný výbor rozhodol jednohlasne," informoval prezident ČSLH Tomáš Král. "S Josefom Jandačom sme sa dohodli na dvojročnom kontrakte s tým, že bude pôsobiť výhradne pri národnom tíme. Jeho prvou úlohou bude zostaviť realizačný tím pre ďalšiu sezónu a pripraviť základnú nomináciu na Svetový pohár," dodal Král podľa servera idnes.cz.
"V uplynulých dňoch nabrali naše rozhovory so zväzom konkrétnejšiu podobu a ja som sa rozhodol prijať ponuku," reagoval 47-ročný Jandač. Jeho doterajší zamestnávateľ Sparta Praha mu ďakuje za dobre odvedenú prácu. "Je to perfektný tréner aj človek. Máme pred sebou poslednú časť našej päťročnej spolupráce a veríme, že sa skončí úspechom v play-off. Je to tréner, ktorý dáva hokeju všetko počas celých 24 hodín," píše sa v stanovisku Sparty Praha, konkrétne predsedu predstavenstva Petra Břízu.
Podľa Krála existuje možnosť, že reprezentáciu by v budúcej sezóne mohol viesť Jandač spoločne so 68-ročným Vůjtkom. "Ak by pán Vůjtek zmenil rozhodnutie uzavrieť zmluvu len na túto sezónu a mal by záujem pokračovať ako člen realizačného tímu, môžeme s ním počítať aj po majstrovstvách sveta," pripustil Král. Rovnako Jandač potvrdil, že by rád naďalej spolupracoval s doterajšími kolegami (ďalšími asistentami pri reprezentačnom kornidle sú Jiří Kalous a Jaroslav Špaček).
Jandač pred pôsobením v Sparte priviedol do najvyššej českej súťaže Liberec aj České Budějovice. Jeho doterajším extraligovým maximom je postup do semifinále, a to šesťkrát. Odkoučoval tri bronzové sezóny: s Libercom 2007/2008, s Pardubicami 2010/2011 a so Spartou 2013/2014. Vyskúšal si aj pôsobenie v honosnom, ale krátkodobom projekte Lev Praha v Kontinentálnej hokejovej lige v roku 2012. "Je to veľká zodpovednosť. Verím, že ten tlak zvládnem. Teším sa," dodal Jandač.