Vůjtek bol po sobote v Poprade už spokojnejší

Tréner reprezentácie SR Vladimír Vůjtek, foto SITA - Ivan FleischerTréner reprezentácie SR Vladimír Vůjtek, foto SITA - Ivan Fleischer

POPRAD - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek bol po sobotňajšom stretnutí s Bieloruskom v Poprade (5:2) spokojnejší ako vo štvrtok v Košiciach či pred týždňom v Jihlave po dueloch s Českom. Potešila ho hra i výsledok, aj keď jeho tím sa opäť nevyhol hernému výpadku. V druhej tretine za stavu 4:0 dovolili Slováci streliť Bielorusom dva góly a trocha zdramatizovať zápas. Vůjtek bol spokojný najmä s prvou dvadsaťminútovkou, v ktorej jeho zverenci nielenže dali štyri góly, ale na ľade dominovali, boli korčuliarsky lepší a často pri puku.
"Dnešnú prvú tretinu môžeme pokojne porovnať s druhou časťou hry bratislavského zápasu so Švédmi. Zahrali sme ju veľmi dobre, okrem štyroch gólov sme mohli pridať aj ďalšie, šance na skórovanie tam boli. Trocha nás zaskočili zranenia v druhej tretine, museli sme upraviť zostavu a kým si na to hráči zvykli, tak sme ju prehrali. V tretej dvadsaťminútovke sa to vyrovnalo a opäť sme hrali našu hru," hodnotil popradský duel Vladimír Vůjtek.
Zo šiestich prípravných stretnutí pred MS 2015 vyhrali Slováci dve, ďalšie dve prehrali až v samostatných nájazdoch a dvakrát ťahali za kratší koniec v riadnom hracom čase. "Po dnešku som viac spokojnejší ako po súbojoch v Jihlave. Ani tam prvý duel nebol zlý, ale druhý sa nám nevydaril. Na druhej strane je potrebné vziať do úvahy aj silu súpera, Česi zatiaľ v tejto sérii Euro Hockey Challenge 'stratili' bod iba s nami. Aj to si musíme vážiť," tvrdí Vladimír Vůjtek.
Slováci na užšom popradskom klzisku hrali s chuťou, bojovali a väčšinu času mali duel pod kontrolou. Podľa predstáv im nevyšla iba druhá tretina. "Urobili sme v nej taktické chyby. Druhá tretina je vždy špecifická, keďže striedačka je ďalej. Tlačili sme sa do útoku, niektorí hráči si pretiahli striedania, potom nestačili prestriedať a nestíhali," priznal V. Vůjtek.