V stredu štart prvej ligy opäť s tímom SR 20

logo 1HL

BRATISLAVA - Druhá najvyššia hokejová súťaž na Slovensku I. liga vstúpi do svojho 24. ročníka v stredu 7. septembra 2016 súbojmi prvého kola. Rovnako ako v predchádzajúcom ročníku sa v Budiš I. hokejovej lige 2016/2017 predstaví aj slovenská reprezentácia do 20 rokov, ktorá štartuje aj v extralige pod označením HK Orange 20. V porovnaní s predchádzajúcou sezónou budú chýbať hokejisti Bardejova, Nových Zámkov, Liptovského Mikuláša, Senice a Humenného. Novozámčania s Liptákmi sa predstavia v elitnej Tipsport lige, Bardejov, Hummenné i Senica zase budú štartovať až v tretej najvyššej súťaži. Nováčikmi I. HL sú HK Skalica a rezerva Martina. Kým pred rokom do súťaže vstupovalo vrátane HK Orange 20 až 13 klubov, tentokrát to bude len desať mužstiev. Prvenstvo v dlhodobej súťaži neobhája hokejisti Bardejova, ktorí vo finále vyraďovacej časti podľahli Novým Zámkom.

V základnej časti je okrem vložených duelov proti "dvadsiatke" dovedna na programe 54 kôl, záverečné v piatok 10. februára 2017. Hracími dňami I. HL budú streda a piatok, prvoligových bude aj sedem nedieľ a jeden pondelok, utorok aj štvrtok . Domáce zápasy jednotlivých klubov sa budú začínať od 17.00 do 18.00 h. Po 54 kolách základnej časti postúpi osem najvyššie umiestnených tímov do play-off, finalisti vyraďovacej časti vyzvú 9. a 10. tím najvyššej súťaže v 12-kolovej baráži o dve miestenky v extralige.

V základnej časti nasleduje v prípade remízy v riadnom hracom čase päťminútové predĺženie. Ak sa nerozhodne, víťaza určia samostatné nájazdy s troma hráčmi na každej strane v prvom kole. Bodovanie zostalo nezmenené - víťaz stretnutia v riadnom hracom čase získa do tabuľky tri body, víťaz duelu po predĺžení či samostatných nájazdoch si pripíše dva body, bod získa mužstvo za prehru v predĺžení alebo samostatných nájazdoch a bez bodu odíde tím, ktorý prehrá v riadnej hracej dobe. V play-off sa všetky kolá hrajú na tri víťazstvá, v prípade remízy v rozhodujúcom piatom zápase finálovej série sa bude hrať až do rozhodnutia.

Program 1. kola I. hokejovej ligy 2016/2017:

streda 7. septembra 2016:
HK Dukla Michalovce - '95 Považská Bystrica (17.00), HK Skalica - HK Spišská Nová Ves (17.00), HC 07 Orin Detva - HK Gladiators Trnava (18.00), Penguins Prešov - MHC Martin „B“ (18.00), HC Topoľčany - HK Orange 20 (18.00)