V príprave HK Poprad takmer 30 hráčov, chcú aj Vandasa

Z prípravy hráčov HK Poprad na novú sezónu, foto hkpopradZ prípravy hráčov HK Poprad na novú sezónu, foto hkpoprad

POPRAD 14. júna (SITA) - V príprave hokejového tipsportligového tímu HK Poprad je aktuálne takmer 30 hráčov. Trénerský tandem Marcel Ozimák - František Štolc vedie zverencov v príprave na suchu, raz týždenne sú "kamzíci" aj na ľade. "Máme v tíme aj juniorov, ktorí už v uplynulom ročníku pôsobili v A-mužstve. Rovnako dostali pozvánku hráči juniorského tímu s ročníkom narodenia 1996, ktorých sme zapojili do prípravy a majú možnosť zabojovať o miesto v tíme. Niekoľko hráčov prišlo aj na vyžiadanie trénera. V rámci prípravných zápasov ich chce vidieť a pobijú sa o miesto v mužstve. Ide napríklad o Patrika Danišovského, Martina Bdžocha, Erika Piataka, Lukáša Gavaliera či mladého útočníka z Ruska," ozrejmil riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Prezradil aj menoslov hráčov, ktorí sú v súčasnosti k dispozícii. "V tíme máme týchto hráčov: Patrik Svitana, Andreas Štrauch, Peter Lichanec, Ľubomír Dinda, Matúš Paločko, Dávid Bondra, Peter König, Radomír Heizer, Jindřich Abdul, Daniel Brejčák, Rastislav Gašpar, Tomáš Rusina, Štefan Fabian, Matej Paločko, Aleš Ježek, Marek Mašlonka, Mathieu Corbeil, Richard Rapáč, Samuel Mlynarovič a Arne Kroták. Erikovi Čaládimu sme prerušili zmluvu pre zranenie a operáciu, ktorá ho čaká. V prípade, že mu to zdravotný stav dovolí, dostane možnosť pripojiť sa k mužstvu," pokračoval Jurinyi.

Známe sú aj niektoré mená, o ktoré majú pod Tatrami záujem. "Aktuálne sme v rokovaní s Ivanom Guľajevom. Oslovili sme aj Iľju Davydova. Čakáme, ako sa vyvinie situácia s Michaelom Vandasom, ktorého sme oslovili. V prípade, že nedostane atraktívnu ponuku zo zahraničia, verím, že bude pôsobiť u nás v Poprade," dodal riaditeľ klubu.