V piatok v Poprade veľké derby i súboj o prvé miesto v extralige

Momentka zo súboja Košíc s Popradom, foto: SITA / Jozef JarošíkZo súboja hokejistov Popradu a Košíc, foto SITA - Jozef Jarošík

POPRAD - Hokejovú Tipsport extraligu čaká v piatok od 17.00 h súboj o prvé miesto, momentálne vedúci Poprad hostí druhé Košice. Obaja východoslovenskí rivali majú v tabuľke po 56 bodov, popradskí kamzíci majú o zápas viac. Zápas je šlágrom 25. kola Tipsport extraligy.
Proti sebe sa postavia najlepšia ofenzívy a defenzíva súťaže. Popradčanom sa podarilo zosadiť oceliarov z vedúcej pozície po minulom kole a na prvom mieste tabuľky by sa radi udržali aj dlhšie. Oba tímy sa stretli v tejto sezóne už dvakrát a vždy vyhralo hosťujúce mužstvo. Popradčania najskôr v Košiciach 1:0 po samostatných nájazdoch, úradujúci majstri zasa v odvete pod Tatrami 2:1.
Košičania majú momentálne šnúru šiestich zápasov na klziskách súperov a doma sa najbližšie predstavia až 1. decembra. V Poprade by sa radi rehabilitovali za prehru v minulom kole v Skalici. "Bude to veľký boj a ja osobne očakávam aj peknú divácku kulisu, pričom by mohlo byť aj vypredané. Musíme sa pripraviť oveľa zodpovednejšie ako na predošlý zápas. K podceneniu súpera určite nedôjde, keďže Poprad je momentálne lídrom, aj keď my máme zápas k dobru s juniorskou dvadsiatkou. Musíme predviesť veľkú bojovnosť, nasadenie a osobné súboje. V obrannom pásme musíme byť stopercentní, nemôžeme si dovoliť také chyby, aké sme robili v Skalici,“ povedal pre Korzár tréner Košíc Anton Tomko.
V zápase budú dôležité výkony brankárov, Popradčan Matúš Kostúr i Košičania Marcel Melicherčík a Alexandr Hylák patria medzi extraligovú špičku. "Výsledkovú formu síce máme, no po prestávke stále nemôžeme nájsť ten správny herný rytmus. V bránke ale máme úžasného Matúša Kostúra, ktorý nás v kritických chvíľach dokáže vždy podržať. To je základ nášho úspechu,“ uviedol pre Korzár kapitán HK Poprad Arne Kroták.