V Nitre končí najproduktívnejší hráč extraligy Tománek

Roman Tománek v drese Nitry, foto SITA / Martin HavranRoman Tománek v Nitre skončil, foto SITA / Martin Havran

NITRA - V bronzovom tíme uplynulého ročníka hokejovej Tipsport extraligy už nepočítajú so službami najproduktívnejšieho hráča súťaže Romana Tománka. Pod Zoborom by už nemali pokračovať ani René Školiak, Richard Lelkeš a Richard Mráz, z tímu odchádzajú aj brankár Vlastimil Lakosil, obrancovia Erik Bednár a Patrik Bačík.
Tománek v ročníku 2014/2015 nazbieral 78 bodov (33+45), najviac zo všetkých extraligistov. Nepokračovanie spolupráce s 29-ročným krídelníkom je menším prekvapením. Tománek prišiel do Nitry počas sezóny 2011/2012 a zaradil sa medzi lídrov tímu. "Roman je nepochybne výborný hokejista, pokiaľ hrá v patričnom nasadení. Bohužiaľ, zápasov, keď výkonnosť nebola primeraná jeho kvalitám, sme mali v tejto sezóne čím ďalej tým viac. Viac sme čakali najmä v play-off, a to aj pokiaľ ide o sezóny nazad. Myslíme si, že zmena mu môže len prospieť. Za náš klub sa mu chceme poďakovať za odvedenú prácu a nevylučujeme v budúcnosti ďalšiu spoluprácu. Prajeme mu veľa osobných a športových úspechov," uviedol na klubovom webe riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik.
Pod Zoborom by mali pokračovať ďalší hráči z kádra. Buď majú ponuku na predĺženie spolupráce, alebo sú s klubom zmluvne zviazaní, ako napríklad Lukáš Novák.