Veteráni v Minsku: triumf Slovákov nad Švajčiarmi, o bronz so Švédmi

Čižovka arena v Minsku dejisko MS 2014 i súčasného Vianočného pohára, foto bnp.byČižovka arena v Minsku dejisko MS 2014 i súčasného Vianočného pohára, foto bnp.by

MINSK - Slovenský hokejový výber veteránov uspel vo svojom záverečnom vystúpení v základnej A-skupine na vianočnom turnaji v bieloruskom Minsku, keď v stredu zdolal tím Švajčiarska presvedčivo 11:4. Hetrikom sa v slovenskom mužstve prezentovali Miroslav Šatan (už druhým) a Branislav Jánoš.

Vianočný pohár v Minsku 2016

Posledné vystúpenie na podujatí čaká na Slovákov na ľade Čižovky Arény vo štvrtok, od 11.00 h SEČ zabojujú o bronz proti Švédom. Vo finále sa predstavia domáci Bielorusi a Fíni, ktorí zdolali v utorok Švédov  10:1 a v stredu Rusov 17:4!
Na 12. ročníku tradičného podujatia štartuje v Minsku osem družstiev, ktoré organizátori rozdelili do dvoch skupín. Naproduktívnejším hráčom podujatia je Slovák Marek Uram so 16 kanadskými bodmi z troch zápasov  (5 gólov + 11 asistencií).

Hráči SR na predchádzajúcich dvoch turnajoch obsadili 4. miesto, teraz pod trénerským vedením Júliusa Šuplera majú vyššie ambície.

Vianočný hokejový turnaj veteránov v Minsku (Biel.) - streda:
A-skupina:
Slovensko - Švajčiarsko 11:4 (4:2, 4:0, 3:2)
Góly SR: Jánoš a Šatan po 3, Uram 2, Mahdalík, I. Droppa a P. Filip po 1
Vylúčení: 3:5 na 2 min
Zostava SR: Klempa - Sekeráš, Štrbák, I. Droppa, Hriňa, Chatrnúch, Vorobel, Schill - Uram, Šatan, Jánoš - Opatovský, Lezo, J. Zlocha - Mahdalík, J. Šimčík, Štefanech - Kottner, P. Filip, Sopkovič

Ďalší program turnaja v Minsku - časy sú v SEČ:
štvrtok 7. januára: finále Bielorusko - Fínsko (17.00), o 3. miesto Slovensko - Švédsko (11.00)