V Minsku historický bronz pre slovenských veteránov

Arena Čižovka v Minsku, dejisko zápasov Slovákov v základnej skupine 78. MS,  foto belarus.byNa ľade  Arena Čižovka v Minsku vybojovali hokejoví veteráni SR prvú medailu

MINSK - Slovenský hokejový výber veteránov zvíťazil vo svojom záverečnom vystúpení na vianočnom turnaji v bieloruskom Minsku nad Švédmi vysoko 17:3 a získal bronzové medaily. Na tomto podujatí je to premiérový cenný kov pre Slovákov, v predchádzajúcich dvoch edíciách obsadili zhodne 4. miesta. Do duelu o bronz sa zverenci trénera Júliusa Šuplera prebojovali zo základnej A-skupiny, v ktorej zdolali mužstvá SAE i Švajčiarska, podľahli len domácim Bielorusom v zostave aj s prezidentom krajiny Alexandrom Lukašenkom.

Miroslav Šatan na MS 2013, foto SITA

"Výsledok pre nás na tomto turnaji nemal pre nás takú dôležitosť ako pre domácich. Prišli sme si najmä zahrať hokej, prehru s Bielorusmi sme vedeli veľmi rýchlo hodiť za hlavu. Pre nás je celý turnaj skôr spoločenská udalosť. Je tu veľa chalanov, s ktorými som hral v reprezentácii a v Trenčíne, či proti ktorým som nastupoval v extralige. Vidieť sa po dlhých rokoch, stretnúť sa na ľade a zahrať si hokej je veľmi zaujímavá skúsenosť," povedal Miroslav Šatan, ktorý sa vo štvrtok prezentoval tretím hetrikom. V štyroch dueloch strelil 10 gólov a pridal 8 asistencií. Pozoruhodná je aj bilancia Marek Urama -7 gólov plus 15 asistencií.
Finále 12. ročníku tradičného podujatia v Minsku je na programe o 17.00 h SEČ a stretnú sa v ňom tímy Bieloruska a Fínska.

Vianočný hokejový turnaj veteránov v Minsku (Biel.) - štvrtok:
O 3. MIESTO
Slovensko - Švédsko 17:3 (5:1, 7:0, 5:2)
Góly SR: Štefanech, Jánoš a Šatan po 3, Uram 2, Lezo, P. Filip, Chatrnúch, Opatovský, Sekeráš a Sopkovič po 1
Vylúčení: 1:2 na 2 min
Zostava SR: Lipovský - Sekeráš, Štrbák, I. Droppa, Hriňa, Chatrnúch, Vorobel, Schill - Uram, Šatan, Jánoš - Opatovský, Lezo, J. Zlocha - Mahdalík, J. Šimčík, Štefanech - Kottner, P. Filip, Sopkovič

Zostávajúci program turnaja v Minsku - čas je v SEČ:
štvrtok 7. januára - finále: Bielorusko - Fínsko (17.00)