V Martine prerušilo duel sklo, klub pokutu zosobní

BANSKÁ BYSTRICA - Úvodné súboje hokejistov Banskej Bystrice v tejto sezóne Tipsport extraligy sa vždy museli prerušiť. Na rozdiel od minulotýždňového piatkového duelu vo Zvolene, ktorý nedohrali pre zadymenie štadióna a neregulárne podmienky zavinené svetlicami v rukách fanúšikov HC ´05, v utorok sa v Martine duel s domácim MHC Mountfield dohral.

Martinskí fanúšikovia, foto: Igor Pĺž - www.mhcmartin.skIlustračné foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V prvej tretine v čase 13:15 min poslal hlavný arbiter Peter Lokšík tímy predčasne do šatní, keďže na hraciu plochu dopadol predmet zo skla. Rozhodca nechal vyprázdniť sektor domácich fanúšikov a zvyšný čas sa dohral po úprave hracej plochy pred začiatkom druhej tretiny.
"Postupoval v súlade s pravidlami. Klub sa maximálnym spôsobom dištancuje od takéhoto prejavu správania divákov. Náš fanklub je natoľko uvedomelý, že sa takéto veci nemôžu stať. Sklenenú fľašu alebo pohár hodil na ľad chlapec, ktorý nie je členom fanklubu. Identifikovali sme ho a odovzdali polícii. Pokutu, ktorú nám pravdepodobne uloží Pro-hokej vo výške 300 až 1000 eur, osobne zaplatí. Budem nekompromisný! Neustále apelujem na našu usporiadateľskú službu, aby sa dívala na tribúnu a nie na hokej. Nie všetko sa však dá postrehnúť," vysvetlil pre HokejPortal.net Martin Kalnický.
Banská Bystrica napokon súboj 3. kola Tipsport extraligy vyhrala v Martine 3:2.