V Buffale sa hral jeden zápas rekordných takmer 11 dní

Úvodné buly najdlhšieho hokejového duelu v histórii, foto Buffalo RisingÚvodné buly najdlhšieho hokejového duelu v histórii, vhadzuje 11-ročný Emmett Jakubowski, ktorý prekonal rakovinu, foto Buffalo Rising

BUFFALO - Neuveriteľných takmer jedenásť dní trval v americkom Buffale charitatívny hokejový zápas. Akcia s názvom 11 Day Power Play aktuálne čaká na zápis do Guinessovej knihy rekordov, doterajší rekord z kanadského Edmontonu mal hodnotu 10 dní, 10 hodín, 3 minúty a 20 sekúnd. Cieľom organizátorov Mika Lesakowského a jeho manželky Amy bolo nazbierať milión dolárov na výskum rakoviny, ktorá zasiahla aj do ich životov. Milión získali ešte pred úvodným vhadzovaním, celkovo sa čiastka zastavila na 1,2 milióna dolárov.

Proti sebe hrali štyridsaťčlenné tímy rozdelené do menších skupín. Výber v modrých dresoch triumfoval nad bielym 1725:1697. Nejlepším strelcom stretnutia sa stal Kenny Corp s 267 gólmi. Súčasťou zápasu bol aj niekdajší hráč NHL Michael Peca, ktorý okrem Buffala hral aj za New York Islanders a Columbus.