Ľadová sprcha v Bieli: sedmička od Bielorusov

Andrej Kudrna, foto hockeyslovakia

Škoda, že v piatok v Bieli viacerí naši reprezentanti nepodali podobný výkon ako Andrej Kudrna, fotohockeyslovakia

BIEL  - Slovenská hokejová reprezentácia podľahla na turnaji Swiss Ice Hockey Challenge 2016 vo švajčiarskom Bieli výberu Bieloruska vysoko 1:7, ide o najvyššiu prehru s týmto súperom v histórii. V sobotu 17. decembra tak Slováci nastúpia v Bieli v súboji o 3. miesto proti neúspešnému z večerného zápasu. Budú nimi o 16.15 Francúzi, ktorí podľahli Švajčiarom 0:1, finále Švajčiarsko - Bielorusko sa začne o 20.15 h.
Zverenci trénera Zdena Cígera si v aktuálnej sezóne pripísali prvú prehru v medzištátnom súboji, predtým uspeli v štyroch zápasoch za sebou. V 32. vzájomnom stretnutí oboch súperov Slováci zaznamenali trinástu prehru, okrem toho majú na svojom konte aj 18 víťazstiev a jeden zápas sa skončil nerozhodne.

 

Nálada na našej striedačke v piatok v Bieli na bode mrazu, foto hokeckeyslovakiaNálada na našej striedačke v piatok v Bieli na bode mrazu, foto hokeckeyslovakia

Skóre piatkového duelu otvoril v 7. min Andrej Kudrna po veľkej chybe brankára Michaila Karnauchova, v 14. min vyrovnal Vladimir Denisov. V druhej časti Ján Laco inkasoval v 22. min z hokejky Stanislava Lopačuka, neskôr ho prekonali aj Michail Stefanovič a Maxim Parfejevec. Na začiatku tretej časti pridal piaty gól Bielorusov Dmitrij Ambrožejčik, v 54. min sa druhýkrát v zápase presadil v presilovke Stefanovič a konečnú podobu výsledku dal Lopačuk, takisto dvojgólový strelec. 
 
Turnaj Swiss Ice Hockey Challenge 2017 - Biel (Švaj.) - piatok:

Slovensko - Bielorusko 1:7 (1:1, 0:3, 0:3)

Slováci začali vo švajčiarskom Bieli aktívne a v 7. min sa ujali vedenia, keď Gernátom nastrelený puk do útočného pásma sa odrazil pred bránku súpera, čo gólman Karnauchov nečakal a Kudrna nemal problém skórovať - 1:0. Tím SR sa potom ubránil početnej výhode súpera pri vylúčení kapitána Draveckého, no po skončení jeho trestu sa už menilo skóre. V 14. min napriahol od modrej čiary V. Denisov a J. Laco prvýkrát kapituloval.

Hneď v úvodných sekundách druhej časti Karnauchov zneškodnil pokus Suju, na opačnej strane však Lopačuk mieril presne, jeho gól však musel potvrdiť videorozhodca. V 27. min mal druhý gól v zápase na hokejke Kudrna, ale spomedzi kruhov mieril iba do Karnauchova. Bielorusi potrestali aj toto zaváhanie Slovákov, keď vzápätí Stefanovič sa najlepšie zorientoval pred J. Lacom po odrazenej strele Parfejevca. Ešte pred druhou sirénou pridali Bielorusi ďalší gól - Parfejevec spomedzi kruhov našiel medzeru medzi betónmi J. Laca.

V úvode tretej tretiny sa do streleckej listiny zapísal aj Ambrožejčik, keď rovnako ako Parfejevec našiel medzeru medzi betónmi slovenského brankára. Trest do konca duelu potom dostal Matoušek a v presilovke skóroval Stefanovič. Definitívnu podobu výsledku dal v 58. min Lopačuk strelou švihom z ľavého kruhu.

Góly: 7. Kudrna (Gernát) - 14. V. Denisov (A. Volkov), 22. Lopačuk, 27. Stefanovič (Parfejevec), 38. Parfejevec (Dostanko), 43. Ambrožejčik (Gavrus), 54. Stefanovič (V. Denisov, Dostanko), 58. Lopačuk (Razbadovskij)
Vylúčení: 1:0 na 2 min, navyše: 53. Matoušek (SR) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: A. DiPietro, Müller - Altmann, Gurtner (všetci Švaj.)

Zostavy: 
Slovensko: J. Laco - Marek Ďaloga, Švarný, Gernát, J. Mikuš, P. Čerešňák, A. Jánošík, Šedivý, Trška - Dravecký, Suja, Juraj Mikúš - Kudrna, Cingeľ, T. Hrnka - Bortňák, Češík, Matoušek - Macík, B. Mráz, Michal Hlinka 
Bielorusko: Karnauchov - V. Denisov, Greborenko, Dostanko, J. Ivanov, Kazakevič, Mickevič - Ambrožejčik, Bojarčuk, Gavrus - Lopačuk, Karaban, Turkin - Demkov, Kitarov, A. Volkov - Stefanovič, Parfejevec, Kogalev - Razbadovskij

Výsledok druhého piatkového stretnutia:

Švajčiarsko - Francúzsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0), gól: 8. G. Haas

Zostávajúci program Turnaja štyroch krajín v Bieli:

Sobota 17. decembra:

Zápas o 3. miesto: Francúzsko - Slovensko (16.15 h)

Finále: Švajčiarsko - Bielorusko (20.15 h)

Rozhovory po stretnutí - tréner Zdeno Cíger, útočník Andrej Kudrna a obranca Eduard Šedivý (video hockeyslovakia)