V Banskej Bystrici Roussel a I. Majeský, Zigo stojí pre zmluvu

Obranca Ivan Majeský, foto hc-olomouc.czObranca Ivan Majeský, foto hc-olomouc.cz

BANSKÁ BYSTRICA  - S hokejistami HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa pripravujú dvaja navrátilci s defenzívou v popise práce Charles-Olivier Roussel a Ivan Majeský. Naopak, pre zdĺhavé rokovania o novej zmluve sa zo zápasovej súpisky vytratil tretí najproduktívnejší hráč extraligového tímu Tomáš Zigo, referuje stredajšie vydanie denníka Šport.
Dvadsaťštyriročný Kanaďan Roussel pobudol pod Urpínom istý čas v auguste minulého roku, ale vtedy sa rozhodol pre návrat do Severnej Ameriky. Cez ECHL sa chcel dostať do vyššej súťaže AHL, kde už v minulosti pôsobil v tíme Milwaukee Admirals. Napriek solídnej bilancii 41 zápasov, 2 góly, 18 asistencií za Norfolk Admirals sa však šance v AHL nedočkal. "Volal mi športový manažér HC ´05 Július Koval, že je možnosť môjho návratu. Využil som to, chcem naštartovať moju európsku kariéru. Minulé leto som mal dobrú skúsenosť v Banskej Bystrici a teraz chcem pomôcť tímu v play-off. Zavážilo aj to, že ma volal aj najlepší kamarát, brankár Mathieu Corbeil," cituje Šport Roussela.
Bývalý reprezentačný obranca a banskobystrický odchovanec Ivan Majeský naposledy pôsobil v Olomouci, 39-ročný veterán je v inej pozícii ako Kanaďan: "V októbri som podstúpil operáciu kolena a teraz sa rozhodujem, či má vôbec zmysel hrať. Na ľade som bol zatiaľ málo, v tímovom tréningu som krátko."
Tomáš Zigo nenastúpil už na tri zápasy Banskobystričanov, jeho situáciu priblížil riaditeľ HC ´05 Michal Longauer: "S Tomášom rokujeme o novej zmluve a zatiaľ sme nedospeli k dohode. Ponúkli sme mu podmienky, na ktoré nepristúpil. Zatiaľ nehráva. Je to všetko na ňom." Dvadsaťtriročný útočník by si mal nedostatok zápasovej praxe vynahradiť účasťou na turnaji Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Innsbrucku s olympijským výberom Slovenska.