V Trenčíne namiesto Tureka trénerský triumvirát

Ján Kobezda bude novým generálnym manažérom Duky Trenčín, foto hk dukla.skGenerálny manažér Dukly Trenčín Ján Kobezda na čele trénerského triumvirátu, foto hk dukla.sk

TRENČÍN - Tréner Josef Turek končí svoje pôsobenie na lavičke hokejistov Dukly Trenčín, informoval v stredu predpoludním klub prostredníctvom svojho facebookového profilu. Štyridsaťpäťročný český kouč viedol mužstvo len od konca októbra, keď vo funkcii vystriedal krajana Miloša Holaňa. Turek odštartoval tipsportligovú sezónu 2016/2017 vo Zvolene, kde pôsobil od leta 2014. Predtým pracoval v Chomutove, Skalici, Třinci, Zlíne či juniorke Slovana Bratislava. 

"Pre nepresvedčivé výkony a výsledky sme odvolali trénerskú dvojicu Turek, Petrovický. Pri mužstve bude pôsobiť od dnešného dňa trénerský triumvirát. Ja budem hlavným trénerom, som zodpovedný za to, čo sme poskladali, a tak musím ukázať, že to malo význam. Asistentom bude Július Pénzeš. Tretím trénerom, ktorý bude mať poradnú funkciu, bude Viliam Čacho, ktorý je šéftrenérom mládeže Dukly a má dobrý prehľad aj o A-tíme," uviedol na klubovom webe generálny manažér Dukly Ján Kobezda.

Trenčín sa prepadol až na poslednú priečku tabuľky najvyššej slovenskej súťaže, keď z celkovo 37 odohraných zápasov vydoloval iba 38 bodov. Na predposledné Nové Zámky má sedem a na ôsmy Martin až dvanásťbodové manko. Dukle hrozí baráž o najvyššiu súťaž. "Situácia je neľahká. Verím, že sa nám to ešte podarí otočiť," priznal Kobezda.