Trojmesačný dištanc pre Michala Handzuša, môže stihnúť záver základnej časti

Michal Handzuš pri návrate do extraligy, foto SITA - Ján ViazaničkaMichal Handzuš pri návrate do extraligy, foto SITA - Ján Viazanička

BRATISLAVA - Útočník Michal Handzuš z HC '05 iClinic Banská Bystrica dostal od disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) dištanc na tri mesiace za zákrok na Košičana Tomáša Hričinu z 13. januára 2017. Skúsený center "baranov" má možnosť po polovici trestu požiadať o preklasifikovanie zostatku na podmienečný. V takom prípade by si ešte mohol zahrať v závere základnej časti Tipsport ligy 2016/2017, inak sa jeho trest skončí až počas finále play-off.

"Všetci členovia disciplinárneho senátu zaujali rovnaký názor, boli sme jednotní. Vychádzali sme z databázy SZĽH a videozáznamu. Pri posúdení sme dospeli k názoru, že nešlo o úmyselný zákrok. Tri mesiace je dolná hranica prípustnej sadzby podľa príslušných predpisov. Zavážilo aj to, že pán Handzuš doteraz nebol disciplinárne riešený, zákrok nebol úmyselný a navyše prejavil ľútosť. Keďže nešlo o úmyselné konanie, rozhodli sme sa neudeliť finančnú sankciu," povedal predseda DK SZĽH Rastislav Jakubovič.

Tridsaťdeväťročný Banskobystričan akceptuje udelený trest. "Nič iného mi nezostáva. Po polovici môžem požiadať o prekvalifikovanie zvyšku trestu, ale najprv sa musím rozhodnúť, či vôbec budem ďalej hrať. Teraz mám dosť času na rozmýšľanie, takže dopredu nechcem nič avizovať," povedal Handzuš. Majstrovi sveta z Goteborgu 2002, vicemajstrovi sveta z Helsínk 2012 či víťazovi Stanleyho pohára s Chicagom celá situácia nevzala chuť do hokeja. Je však možnosť, že už na ľad nevykorčuľuje, disciplinárnym verdiktom by sa tak skončila jeho hráčska kariéra. "Život prináša rôzne zaujímavé udalosti. Bude ako bude. Snažím sa nič neriešiť s horúcou hlavou," poznamenal Michal Handzuš a k vzniknutej situácii doplnil: "Asi dva dni po zápase som Tomášovi Hričinovi volal. Zaujímal som sa o jeho stav a prejavil svoju ľútosť. Dúfam, že sa čím skôr vráti na ľad, to je najdôležitejšie."