Trenčín povedie dvojica Kobezda - Hanzal

Dvojica  Ján Kobezda - Marcel Hanzal povedie extraligovú Duklu Trenčín, foto Martin VychovalýDvojica  Ján Kobezda - Marcel Hanzal povedie extraligovú Duklu Trenčín, foto Martin Vychovalý 

TRENČÍN - Hokejistov Dukly Trenčín povedie v sezóne 2015/2016 trénerská dvojica Ján Kobezda, Marcel Hanzal. Pod dohľadom týchto kormidelníkov sa už pár dní Trenčania pripravujú na suchu aj na novú sezónu, malo to byť však len dočasné riešenie, keďže Kobezda je aj generálnym manažérom. Duklu v ročníku 2014/2015 viedla dvojica Roman Stantien, Branislav Jánoš.
"Oslovili sme viacerých trénerov, so žiadnym z nich sme sa však nedohodli. Preto padlo rozhodnutie, že pri A-mužstve budem pôsobiť ja spolu s Marcelom Hanzalom. Funkcia generálneho manažéra a trénera sa dá dobre skĺbiť, nevidím v tom problém. Naopak, sú tu výhody, napríklad odpadajú problémy s komunikáciou či so zladením predstáv, ktoré môžu často byť medzi trénerom a manažérom rozdielne a vznikajú trecie plochy. Takto budem plne zodpovedný za svoje rozhodnutia. Na slovenskej scéne je to možno novinka, ale v Česku takto napríklad pracoval v Slavii Vladimír Ružička, podobne v zámorí som sa pri svojom pôsobení stretol s tým, že tréneri mali väčšie kompetencie," komentoval na klubovom webe netradičné riešenie generálny manažér Ján Kobezda.
Kobezda hral počas kariéry aj v zámorí v tímoch ECHL, IHL a UHL, vo Vítkoviciach, Fínsku, Slovane Bratislave či islandskom tíme Skautafélag Akureyrar. Na ostrove začal aj trénerskú kariéru. V sezóne 2013/2014 získal s juniormi Dukly Trenčín zlaté medaily. V tomto ročníku si dal od trénovania pauzu, venoval sa svojej firme a pokračuje vo vzdelávaní na FTVŠ, kde študuje trénerstvo, špecializáciu ľadový hokej.
Hanzal hral najvyššiu slovenskú súťaž v Trenčíne, Zvolene, Žiline, Martine a Dubnici, pôsobil aj v Havířove. V roku 2004 ako hráč získal s Duklou majstrovský titul. Doteraz bol trénerom juniorov trenčianskeho mužstva.