Pod Tatrami vysoká kvalita, tešia sa aj Hudáčkovci

Štart reprezentantov bratov Hudáčkovcov bude jedným z magnetov 69. ročníka Tatranského pohára, foto  bmŠtart reprezentantov bratov Hudáčkovcov bude jedným z magnetov 69. ročníka Tatranského pohára, foto  bm

POPRAD - Hokejový turnaj o Tatranský pohár (25.- 27. 8. 2016) dostal tento rok prívlastok malá Liga majstrov, keďže sa na ňom zúčastnia český HC Oceláři Třinec, fínsky Lahti Pelicans, švédsky Örebro HK a domáci HK Poprad. Obrovská kvalita troch rozličných hokejových škôl prinútila kapitána popradského tímu Arneho Krotáka k povzdychu: "Naše vedenie nám naložilo veľký kameň, všetky mužstvá majú špičkovú kvalitu. Chcel by som poprosiť všetkých fanúšikov, aby nás prišli podporiť. Také mužstvá totiž nevidíme u nás každý deň. Pre nás to bude príprava, ale zároveň veľká prestíž. Už len jedno víťazstvo nás veľmi poteší,“ uviedol Kroták na stredajšej tlačovej konferencii v Poprade aj krátko po nej.

69. Tatranský pohár

Šesťdesiaty deviaty ročník druhého najstaršieho hokejového turnaja v Európe sa začne vo štvrtok 25. augusta o 16.00 h švédsko-fínskym súbojom Örebro HK - Pelicans Lahti, o tri hodiny neskôr príde na rad slovensko-česká konfrontácia HK Poprad - HC Oceláři Třinec. Piatkový duel Örebro HK - HC Oceláři Třinec so začiatkom o 18.00 h odohrajú na zimnom štadióne v neďalekej Spišskej Novej Vsi, keďže slovenskí bratia a zároveň reprezentanti Libor a Július Hudáčkovci, ktorí sa predstavia v drese Örebra, sú odchovancami hokeja práve z tohto mesta. V tom istom čase sa v Poprade začne zápas HK Poprad - Pelicans Lahti. Turnaj dokončia v sobotu 27. augusta duelmi Pelicans Lahti - HC Oceláři Třinec (16.00 h) a HK Poprad - Örebro HK (19.00).
"Veľmi som sa potešil, keď som zistil, že si zahráme turnaj pod Tatrami. Všetky štyri mužstvá sú veľmi kvalitné. Je to síce len príprava, ale my chceme Tatranský pohár vyhrať. Predpokladám, že príde veľa ľudí. Je to dobrý impulz a skvelá reklama pre Slovensko zorganizovať takto kvalitne obsadený turnaj v Poprade,“ uviedol Július Hudáček, brankár švédskeho tímu z Örebra. Na otázku, čo vravia na nečakané spestrenie letnej prípravy na Slovensku jeho spoluhráči, J. Hudáček odpovedal: "Chlapcom sa veľmi páči v Poprade aj v neďalekých Tatrách. Pochvaľujú si najmä kvalitu ľadu, vynovený štadión, ale aj lacné pivo.“ Jeho brat, útočník Libor Hudáček, k ambíciám ôsmeho tímu dlhodobej časti SHL z vlaňajšej sezóny doplnil: "Určite podáme stopercentný výkon. Vyhrať tento turnaj nebude jednoduché. Aj zápas s Popradom bude ťažký, očakávam, že domáci na turnaji pred svojimi fanúšikmi niečo uhrajú."
Hudáčkovci sú rodákmi z Harichoviec neďaleko Spišskej Novej Vsi, kde toho počas kariéry niečo odohrali. Piatkový zápas Örebro - Třinec na spišskonovoveskom zimáku bude pre nich špecifický. "Bude to trochu náročné na psychiku, lebo asi príde veľa ľudí. Mám však už nejaké skúsenosti, zvládnem to. Teším sa na zápas, snáď mi tam niečo padne a Julo nedostane gól,“ zaželal si Libor Hudáček.
Zostávajúce stretnutia Tatranského pohára sa budú hrať už vo vynovenej popradskej aréne s rozšírenou hracou plochou. Poprad bol roky známy klziskom s užšími rozmermi, kde sa ťažšie produkoval technický hokej a viac sa narážalo na mantinel. "Chceme ešte dobudovať fitnesscentrum, presscentrum aj vylepšiť kabíny. Myslím si, že už teraz je štadión v Poprade na slovenské pomery na solídnej úrovni. Všetko robíme aj s výhľadom na svetový šampionát do 18 rokov, ktorý Poprad a Spišskú Novú Ves čaká v budúcej sezóne,“ referoval primátor Popradu a jeden z dvoch čestných prezidentov HK Poprad Jozef Švagerko. Pridal aj zaujímavú novinku týkajúcu sa tréningovej haly. "Už je podané územné konanie na výstavbu tréningovej haly. Každé väčšie hokejové mesto ju má. Je veľmi potrebná aj pre rozvoj športu v regióne.“

Program 69. ročníka Tatranského pohára v hokeji v Poprade:
štvrtok 25. 8.
Örebro HK - Pelicans Lahti (16.00)
HK Poprad - HC Oceláři Třinec (19.00)
piatok 26. 8.
HK Poprad - Pelicans Lahti (18.00)
Örebro HK - HC Oceláři Třinec (hrať sa bude v Spišskej Novej Vsi, 18.00)
sobota 27. 8.
Pelicans Lahti - HC Oceláři Třinec (16.00)
HK Poprad - Örebro HK (19.00)