Ton po 11 rokoch v Sparte posilnil Kometu Brno

HC Kometa Brno

BRNO - Najproduktívnejší hráč a najlepší strelec uplynulého ročníka českej hokejovej extraligy Petr Ton definitívne prestúpil zo Sparty Praha do Komety Brno. Mimoriadne skúsený 40-ročný krídelník (nar. 8. októbra 1973) nedobrovoľne opustil pražskú Spartu po jedenástich sezónach, práve posledná neúspešná semifinálová séria proti Komete a Tonov matný výkon v nej podnietila rozchod klubu s dlhoročnou ikonou. S Kometou podpísal v stredu zmluvu na jeden rok.
"Klub má najvyššie ambície, chcem mu pomôcť získať titul. Po jedenástich rokoch v jednom klube som preferoval skôr zahraničie, ale veľmi dlho sa to naťahovalo a nakoniec rozhodlo to, že Kometa mala záujem a rokovania s Liborom Zábranským boli veľmi dobré," povedal podľa webu hokej.cz Petr Ton.
Dvojnásobný majster Česka Ton v minulej sezóne v 50 dueloch základnej časti nastrieľal 35 gólov a pridal 32 asistencií, v 12 súbojoch play-off mal priemer bod na zápas. V Česku hral okrem Prahy aj v Kladne (1992 - 1998), pôsobil tiež vo Fínsku. V Sparte bol stabilne členom elitných formácií, v najlepších časoch tvoril obávané komando s centrom Janom Marekom a druhým krídelníkom Martinom Chabadom.