Žilinčania opäť musia na DK SZĽH vysvetľovať správanie svojich fanúšikov

Slovenský zväz ľadového hokeja

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) sa aj počas play-off Tipsport ligy 2016/2017 musí zaoberať správaním fanúšikov Žiliny. Ako píšeme na zväzovej webovej stránke disciplinárka začala konanie v súvislosti s nešportovým správaním priaznivcov "vlkov" v druhom štvrťfinálovom súboji proti Zvolenu, ktoré vyhrali hostia 3:2. Duel sa konal pred televíznymi kamerami a na záberoch boli jasné výpady skupiny žilinských divákov voči hráčom súpera pri ich odchode z ľadovej plochy, Zvolenčania museli čeliť spŕške vulgarizmov, ale aj pohárom s pivom. Bezpečnostná služba zasiahla až neskôr, keď hokejisti Zvolena boli vo svojej šatni. DK SZĽH vyzvala zástupcov žilinského mužstva, aby do štvrtkového popoludnia zaslala písomné stanovisko k incidentu.

Žilinský klub mal problémy už v závere základnej časti Tipsport ligy, dokonca odohral jeden domáci duel bez divákov a potom uspel so žiadosťou o preklasifikovanie dvojzápasového zvyšku trestu na podmienečný. Žilinčania vtedy dostali trest od disciplinárnej komisie SZĽH za výtržnosti divákov na tribúnach počas januárového stretnutia s Martinom. Počas roztržiek medzi fanúšikmi oboch táborov na tribúnach utrpeli zranenia viacerí priaznivci. Disciplinárna komisia SZĽH udelila MsHK pokutu 6750 eur a štadión pôvodne uzavrela na dva zápasy.

Vedenie najvyššej domácej súťaže sa k situácii vyjadrilo v utorok popoludní. "Pro Hokej odsudzuje nepríjemný incident zo zápasu Žilina - Zvolen, na základe ktorého dnes uložil finančnú sankciu domácemu klubu MsHK Žilina. Emócia k hokeju patrí, ale nie taká, ktorá znepríjemňuje zážitok z podujatia naozajstným fanúšikom," uvádza sa v správe na facebooku Tipsport ligy.


 


Fotogaléria