Obranca Popradu Suchý: Nitru sme mohli potrápiť viac

Druhý zápas Nitry s Popradom bol tesnejší, foto: SITA / Martin HavranTretí zápas Popradu s Nitrou v play-off bol najtesnejší, foto: SITA / Martin Havran

POPRAD - Hráči Popradu majú ako prví spomedzi účastníkov Tipsport ligy 2016/2017 po sezóne. "Kamzíci" vo štvrťfinále play-off prehrali s úradujúcim šampiónom z Nitry všetky štyri zápasy vyraďovacej časti. Popradčania tak v konečnom účtovaní sezóny obsadia siedme, prípadne ôsme miesto, ak by Nové Zámky prekvapujúco vyradili Banskú Bystricu. "Veľmi rýchly koniec. Niečo také sme určite nečakali a som presvedčený o tom, že sme mohli Nitru potrápiť oveľa viac. Majú výborné mužstvo, ale chceli sme viac," povedal po utorkovej domácej prehre znamenajúcej koniec sezóny skúsený obranca Radoslav Suchý pre hokej.sk.

Ťažko sa hľadali slová útočníkovi Andreasovi Štrauchovi, ktorý gólom v 58. min uzavrel strelecký účet svojho tímu v tejto sezóne. "Je tu koniec sezóny a to nikto z nás nechcel. Konečný výsledok je hladký, ale v druhom a treťom zápase sme mali veľmi veľa šancí. Bohužiaľ sme sa vytrápili v presilovkách a v tomto smere sme nadviazali na základnú časť," prezradil.

Poprad v úvodných dvoch zápasoch štvrťfinálovej série na ľade súpera neskóroval ani raz a pripísal si prehry 0:7 a 0:3. V pondelok to pred vlastnými fanúšikmi dotiahol až do predĺženia (prehra 3:4), v utorok už nedokázal súperovi vzdorovať (1:5). "V prvom zápase série sme úplne vyhoreli, aj v tom poslednom to bol po slabom začiatku vabank. Druhý a tretí zápas boli z našej strany dobré, no rozhodla tam naša mizerná koncovka," priznal Suchý.

Tím spod Tatier pritom musí mať radosť už len z toho, že do play-off vôbec postúpil. Úvod základnej časti mu vôbec nevyšiel a istý čas bol v desaťčlennom ligovom pelotóne posledný. Trénerská výmena v novembri, keď Petra Jonáka nahradil Marcel Ozimák, priniesla do popradskej kabíny oživenie a v tabuľke posun nahor. "Máme po sezóne, ale nemyslím si, že by sme sa mali za niečo hanbiť. Po všetkých turbulenciách bol pre nás postup do play-off víťazstvom. Neostáva nám nič iné, len zablahoželať súperovi a popriať mu titul. Potom by sme si mohli povedať, že sme vypadli s majstrom," poznamenal kouč Popradčanov Marcel Ozimák pre hokej.sk.