Disciplinárka preklasifikovala Handzušovi trest, môže hrať

Michal Handzuš pri návrate do extraligy, foto SITA - Ján ViazaničkaMichal Handzuš, foto SITA - Ján Viazanička


BRATISLAVA - Michal Handzuš môže za Banskú Bystricu nastúpiť v hokejovej Tipsport lige 2016/2017 už v piatok 3. marca na ľade Liptovského Mikuláša v zápase 50. kola. Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) v stredu vyhovela žiadosti skúseného centra o zmenu zvyšku trestu na podmienečný. "Budem rád, keď konečne bude hrať hokej. Počas celej doby som trénoval, nič iné mi nezostávalo. Pustil som sa do roboty a chcel som byť čo najlepšie pripravený. Do konca základnej časti je päť duelov a potom príde play-off. Máme dosť hráčov a musím trénera presvedčiť, aby som sa dostal do zostavy. Musel som si utriediť myšlienky a chvíľku mi to trvalo. Povedal som si, že som trénoval od septembra a bola by škoda to zahodiť. Musel som popracovať na kondícii, rýchlosti a korčuľovaní. Verím, že som pripravený a dostanem sa do toho čo najskôr. Je na trénerovi, či budem hrať už v piatok," povedal Michal Handzuš pre Slovenský rozhlas.

Ako je známe, tridsaťdeväťročný útočník dostal 23. januára od DK SZĽH dištanc na tri mesiace za zákrok na Košičana Tomáša Hričinu z 13. januára 2017. Skúsený útočník "baranov" sa po uplynutí polovice trestu rozhodol, že požiada o preklasifikovanie zostatku na podmienečný. Po januárovom vynesení verdiktu Handzuš naznačil aj alternatívu s odchodom na hokejový dôchodok. "Sme radi, že DK SZĽH vyhovela žiadosti Michala Handzuša o prekvalifikovanie zvyšku trestu. Tešíme sa, že bude v našom tíme aj naďalej. Verím, že nám pomôže v play-off dostať sa čo najďalej," povedal pre Slovenský rozhlas Michal Longauer, riaditeľ HC '05 iClinic Banská Bystrica. Kouča Vladimíra Országha teší, že už má Handzuša k dispozícii: "Sme radi, že to vyšlo. Jeho návrat do tímu zvýši konkurenciu a na to sa tešíme. Máme istú predstavu, kam ho v zostave zaradíme. Je viac ako možné, že bude hrať už v piatok. Potrebujeme, aby sa dostal do zápasového tempa."

Majster sveta z Göteborgu 2002, vicemajster sveta z Helsínk 2012 či víťaz Stanleyho pohára 2013 s Chicagom stihol v tejto sezóne najvyššej domácej súťaže odohrať iba štyri zápasy. Debutoval až v 35. kole Tipsport ligy, keď 3. januára nastúpil za materský klub z Banskej Bystrice na derby proti Zvolenu (3:4). Predtým naposledy súťažne hral 22. apríla 2016 v šiestom súboji neúspešného finále vlaňajšieho play-off proti HK Nitra.