Na MS 18 u nás Slováci v skupine aj s Fínmi či Kanaďanmi

Súboj Slováka Fehéváryho s Fínom Toivanenom z Grand Forks sa o rok sa môže u nás zopakovať - obaja sú ročníky 1999 a ich reprezentácie v jednej skupine, foto iihf.comSúboj Slováka Fehéváryho s Fínom Toivanenom z Grand Forks sa o rok sa môže u nás zopakovať - obaja sú ročníky 1999 a ich reprezentácie v jednej skupine, foto iihf.com

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov už pozná mená súperov v základnej skupine nasledujúceho šampionátu, ktorý sa v apríli 2017 uskutoční v Poprade a Spišskej Novej Vsi. Mladí Slováci sa na šampionáte predstavia v A-skupine po boku rovesníkov z Fínska (obhajcovia titulu), Kanady, Švajčiarska a Lotyšska. V B-skupine budú štartovať Švédi, Američania, Rusi, Česi a Bielorusi. Na práve skončených MS v americkom Grand Forks obsadili mladí Slováci piatu pozíciu, ide o najlepšie umiestnenie tímu SR "18" na šampionáte od roku 2007. Vtedy slovenskí reprezentanti skončili tiež na 5. priečke. Doterajším maximom je striebro z MS 2003.

Zloženie základných skupín na budúcoročných majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov, ktoré sa uskutočnia v Poprade a Spišskej Novej Vsi:
A-skupina: Fínsko, Kanada, Slovensko, Švajčiarsko, Lotyšsko
B-skupina: Švédsko, USA, Rusko, Česko, Bielorusko