Vysoká prehra SR 16 v Minsku so sedemnástkou Bieloruska

Šestnástka na turnaji v MinskuŠestnástka na turnaji v Minsku, foto hockey.by

MINSK  - Nepríjemne vysokú prehru 1:7 utrpela slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov s o rok staršími hokejistami Bieloruska vo svojom úvodnom vystúpení na turnaji štyroch krajín o Pohár prezidentského športového klubu v bieloruskom Minsku.

V piatok o 11.00 h SEČ absolvuje tím SR "16" duel proti ruským rovesníkom. Päťnásobní víťazi podujatia prekvapujúco podľahli na samostatné nájazdy vlani posledným Lotyšom.

Turnaj štyroch krajín o Pohár prezidentského športového klubu - Minsk - štvrtok:

Bielorusko "17" - Slovensko "16" 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)

Mladí zverenci trénera Dušana Halahiju v súboji s obhajcom prvenstva inkasovali až na druhý zásah domácich šesť gólov pri nerovnovážnom stave -  štyri góly v oslabení, ďalšie dva dokonca pri vlastnej presilovke. Čestný úspech slovenského družstva zaznamenal Oliver Okuliar, ktorý v 25.  min. znížil   z trestného strieľania na 1:3. 

Gól SR "16": 25. O. Okuliar (z tr. strieľania). Trestné minúty 24:30, presilovky 4:0, oslabenia 2:0

Dušan Halahija (tréner SR 16):  "Začali sme s priveľkým rešpektom, mali sme zviazané ruky,  nohy. Nestačili sme korčuliarsky ani herných činnostiach na starších a hlavne vyspelejší hostiteľov. Jednoducho sme nestíhali, uchyľovali sme sa k nečistej hre, čo viedlo k častým vylúčeniam, ktoré Bielorusi trestali. S naším deviatackym gokejom sme nemali dnes šancu.  V bránke začali Bátoryy, ktorého po treťom góle vystriedal Vojvoda. Dôvodom zmeny nebol slabý výkon, naši brankári postovo patria  totiž k najlepším v tíme, ale nechceli sme  ´vykúpať´ani jedného z  nich. V dueli s Ruskom sa musíme vyvarovať  individuálnych chýb, za ktoré sme dnes príliš pykali."

Rusko "16" - Lotyšsko "17" 2:3 po sam. nájazdoch (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0, 0:1)

Ďalší program 9. ročníka turnaja o Pohár prezidentského športového klubu (hráči do 16 rokov), časy v SEČ:

Piatok 6. novembra: 11.00 Slovensko – Rusko, 14.15 Lotyšsko – Bielorusko

 

Sobota 7. novembra: 11.00 Lotyšsko – Slovensko, 14.15 Bielorusko - Rusko