Štyria Slováci prešli draftom CHL, najvyššie Studenič

Marián Studenič vs Samuel Buček.Dvaja najvyššie draftovaní Slováci v Importe drafte CHL 2016

OTTAWA  - Kluby kanadských juniorských súťaží OHL, QMJHL a WHL si v utorkovom Import drafte CHL vybrali spomedzi talentov z Európy aj štyroch Slovákov. Najvyššie bol Marián Studenič, po ktorom z jedenástej priečky siahol tím OHL Hamilton Bulldogs. Z 45. miesta si tím Shawinigan Cataractes (QMJHL) vybral krídelníka Samuela Bučeka. Vo WHL môže v novej sezóne hrať útočník Mário Múčka, ktorého z 100. pozície draftoval tím Everett Silvertips. Výberom Európanov prešiel aj Adam Ružička, zo 107. miesta na neho získal práva tím OHL Sarnia Sting.
 

Import draft CHL 2016

Jednotkou CHL Import draftu sa stal Rus Klim Kostin, ktorého získal klub Kootenay Ice. Kluby si väčšinou vyberajú hráčov, s ktorými sa už skôr dohodli na pôsobení, a draft je často iba formalitou. Je veľmi pravdepodobné, že draftovaní hokejisti nastúpia v novej sezóne v súťažiach CHL. Každý účastník však môže mať na súpiskách len dvoch mimozámorských hráčov.
Celkovo 60 tímov si mohlo v utorok prerozdeliť celkovo 120 hráčov. Napokon niektoré mužstvá nevyužili možnosť siahnuť po dvoch hokejistoch. V drafte zazneli mená 79 hokejistov z celkovo jedenástich krajín. Najviac - až 24 - ich bolo z Ruska, trinásť z Fínska, dvanásť z Česka, osem zo Švédska, šesť z Bieloruska, po štyria zo Slovenska a Švajčiarska, traja z Lotyšska, po dvaja z Nemecka a Dánska a jedného zo Slovinska.