Nový prezident SZĽH: Verím, že sa mi podarí naplniť môj program

Prezident SZĽH Martin Kohút, foto SITAPrezident SZĽH Martin Kohút, foto SITA

BRATISLAVA - Presne s úderom polnoci zo štvrtka na piatok sa delegáti Kongresu slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) dozvedeli výsledok podvečerných volieb. Najdôležitejšou informáciou bolo zvolenie Martina Kohúta za prezidenta zväzu na najbližšie tri roky, teda do júna 2019. Štyridsaťpäťročný rodák z Michaloviec nepovažuje úspešnú kandidatúru na spomenutý post za koniec cesty. "Je to len jej začiatok. Je to niečo, čo som dosiahol v krátkej kampani. O čo bola kratšia, o to bola intenzívnejšia. Verím, že sa mi na zväze podarí postaviť taký tím, aby sme prezentovaný program začali čo najskôr realizovať,“ povedal úspešný manažér niekoľko okamihov po zvolení za hokejového šéfa.

 

Martin Kohút, foto Ján Súkup

"Určite nie som najlepší manažér na svete. Mám obrovskú pokoru pred ľuďmi, ktorý na Slovensku robia manažment. Poznáme veľmi veľa lepších manažérov, ako som ja. Bol som však presvedčený o tom, že som v tomto lepší ako Tibor Turan. Verím, že sa mi podarí naplniť môj program, pretože to chcem a túžim, aby som tieto veci urobil. Mám záväzok v tom, aby som to dokázal,“ pokračoval nástupca Igora Nemečka, ktorý bol prezidentom SZĽH ostatných päť rokov a v "jeho" výkonnom výbore v sezóne 2015/2016 pôsobil aj Martin Kohút  (na snímke Jána Súkupa).

 

Nový šéf hokejového zväzu po zvolení do funkcie neplánuje hromadnú personálnu výmenu v SZĽH. "Určite nie som ten, ktorý teraz chce vyhodiť polovicu zväzu. Nie je to tak. Budem sa snažiť, aby každý dostal šancu. Chcem sa s každým rozprávať a vysvetliť, ako by sa malo pracovať, ako to má byť nastavené. SZĽH je totiž servisná organizácia pre celé hokejové hnutie. Pokúsim sa niečo zmeniť, aby ľudia chodili do práce s radosťou a tešili sa na hokej,“ povedal Martin Kohút a pripomenul aj to, že s jeho príchodom na čelo strešnej organizácie slovenského hokeja sa automaticky zlepšuje komunikácia s vedením najvyššej súťaže. "Nemyslím si, že máme nejaký komunikačný problém s predstavenstvom Pro-Hokeja. Som presvedčený, že to bude úplne v inom nastavení, ako to bolo doteraz,“ pokračoval M. Kohút.

Začiatkom júna pri prezentácii volebného programu Martina Kohúta nechýbal v auditóriu ani šéf spomenutého Pro-Hokeja Richard Lintner, ktorý sa netajil podporou cieľov nového prezidenta SZĽH. "Naše vzťahy sú korektné a povedal by som, že až priateľské. Nie je to však tak, že som bol kandidátom Richarda Lintnera, ako to bolo často prezentované,“ upozornil úspešný manažér a doplnil: "Svoj program som predstavil aj všetkým chlapcom z NHL, päť hodín som im to prezentoval a získal ich podporu. Nie pre moju osobu, o to som ani nežiadal. Je to o budúcnosti a budovaní si dôvery. Bude to založené na tom, ako budem plniť, čo som povedal. Budem sa snažiť o to, aby som získal ich dôveru činmi. Oni sú ochotní pomáhať slovenskému hokeju kráčať vpred, aby sa mnou prezentovaný program naplnil."

Šéfa hokejového zväzu nečaká vo funkcii "prechádzka ružovou záhradou". Do jedenásťčlenného výkonného výboru sa totiž nedostalo viacero jeho podporovateľov. "Kluby dali dôveru mne ako manažérovi, no aj funkcionárom, ktorí vo výkonnom výbore už boli. Všetci sú to ľudia, ktorí majú radi hokej. Nie je tam nik, kto by ho nemal rád. Budem sa s nimi baviť o tom, aby sme veci riešili spoločne. Už dnes viem zaručiť jedno. Budem snažiť o to, aby neboli konflikty,“ povedal Martin Kohút.