Z prvoligového play-off chcú do baráže o extraligu viacerí

1. HL SR text text text ...

BRATISLAVA - Prvými štvrťfinálovými stretnutiami vo štvrtok odštartuje play-off I. hokejovej ligy. Na prvé mužstvo základnej časti Bardejov čakajú v sérii hranej na tri víťazstvá Topoľčany, Nové Zámky sa stretnú so Senicou, Liptovský Mikuláš vyzve Michalovce a Detva si zmeria sily s Prešovom. Pre zvyšných účastníkov I. ligy (Spišská Nová Ves, Trnava a Považská Bystrica) sa sezóna skončila, Humenné sa zo súťaže odhlásilo a automaticky zostúpilo do II. ligy. Na tri víťazstvá sa hrá aj v semifinále a finále, oboch finalistov čaká štvorkolových play-out v konkurencii 9. a 10. mužstva extraligy  o dve miesta v najvyššej slovenskej súťaži pre sezónu.

"Myslím si, že máme veľmi dobré a silné mužstvo. Samozrejme, po vlaňajšom prvenstve budú aj v tomto play-off naše ambície vysoké. Prvým krokom k úspechu bude zdolať Prešov. Nečaká na nás ľahká séria, ale keďže naším cieľom je dostať sa do finále, musíme uspieť. Káder ešte plánujeme posilniť ďalšími hráčmi," vyjadril sa pre web prvaliga.sk Róbert Ľupták, prezident klubu HC 07 Orin Detva.

Vysoko mieri aj po základnej časti tretí Liptovský Mikuláš. "Nemôžem povedať, že máme ambíciu prebojovať sa do extraligy, hoci sa o to budeme veľmi snažiť. Veľmi by sme si želali dostať sa aspoň do baráže. Na úvod nás čakajú Michalovce, ktoré sa pred štvrťfinále posilnili. Bude to ťažký súper, každý jeden duel bude náročný. Play-off je nová súťaž, hrá sa inak a dúfame, že tú sériu zvládneme a postúpime ďalej," uviedol predseda predstavenstva MHk 32 Liptovský Mikuláš Ivan Droppa.

Program prvých zápasov štvrťfinále play-off 1. hokejovej ligy (hrá sa na tri víťazstvá):

Štvrtok 11. februára:
MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce (17.00)
HC 46 Bemaco Bardejov - HC Topoľčany (17.30)
HC Mikron Nové Zámky - HC Dukla Senica (18.00)
HC 07 Orin Detva - HC Prešov Penguins (18.00)