Staňa jednotkou v bránke Sparty, verí mu aj Holeček

Rastislav Staňa, foto SITA

PRAHA - Slovenský hokejový brankár Rastislav Staňa prestúpil pred sezónou 2014/2015 do Sparty Praha, kde ho na post jednotky medzi troma žrďami angažovali namiesto Tomáša Pöpperleho.
"Teším sa na atmosféru, pretože na Spartu sa chce každý vytiahnuť. Budem to mať ťažké, ale o to viac vás hokej baví, keď ľudia utvoria dobrú kulisu," uviedol v článku na stránke hokej.idnes.cz 34-ročný gólman, ktorý po odchode z ruského CSKA dochytal uplynulý ročník v HC Košice a tešil sa z majstrovského titulu.
Staňu zlákala do českej metropoly aj Liga majstrov. "Hľadal som angažmán v Európe a keď prišla ponuka zo Sparty, tak mi to s vidinou Ligy majstrov prišlo zaujímavé. Pokiaľ budem podávať dobré výkony, tak sa nemám čoho báť. Ak sa mi nebude dariť, tak je jedno, kde ste, tlak je všade," tvrdí majster sveta z roku 2002.
Brankárska hokejová legenda Jiří Holeček vyjadril vieru, že Staňa bude oporou. "Nezaregistroval som to, ale určite ma to teší, keď to povedala taká legenda. Budem sa snažiť jeho slová naplniť," dodal slovenský gólman.