Ohlasy médií: Senzačný postup obstarala slovenská parta

Halák začal SP 2016 v Toronte s nulou, na snímke mu aistuje Chára, forto SITA/APHalák a Chára v akcii počas SP, foro SITA/AP

TORONTO - Ohlasy médií na nedeľňajšie stretnutie Švédsko - Európa (2:3 po predĺžení) v semifinále Svetového pohára hokejistov v kanadskom Toronte:

The Score (Kan.): "Tomáš Tatar, európsky hrdina."

Delo (Slovin.): "Tatar v predĺžení posunul Európu do finále. Kopitar prispel dvoma asistenciami."

ESPN (USA): "Tím Európy pokračuje vo svojej šokujúcej ceste do finále Svetového pohára vďaka gólu Tomáša Tatara v predĺžení."

Lidovky (ČR): "Po prvý raz sa zišli až tesne pred štartom Svetového pohára, ale zahrajú si v jeho finále. Postup Európe v predĺžení zaistil Slovák Tatar."

Blick (Švaj.): "Senzácia - európsky multi-kulti mančaft zdolal deväťnásobných majstrov sveta Švédov a zahrá si o Svetový pohár. Slovák Tomáš Tatar dosiahol zlatý gól."

 

Haló hokejový svet, do finále SP ide Európa. Situácia po víťaznom góle Tomáša Tatara, foto wch2016.comHaló hokejový svet, do finále SP ide Európa. Situácia po víťaznom góle Tomáša Tatara, foto wch2016.com

iDnes.cz (ČR): "Slovenské strelecké hody. Tatar posunul Európu do finále Svetového pohára."


Aftonbladet (Švéd.): "Prehra s tímom Európy môže znamenať koniec zlatej generácie, medzi inými Henrika Lundqvista či bratov Sedinovcov."

Hokej.cz (ČR): "Európania sú vo finále! Senzačný postup obstarala slovenská parta."