Slovenky v roku 2017 na MS do francúzskeho Štrasburgu, SR

Nikola Gápová zo SR ženy. Foto Ján SúkupSlovenská ženská reprezentácie odohrá MS vo francúzskom Štrasburgu, foto Ján Súkup

KOLÍN NAD RÝNOM - Delegáti kongresu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v nemeckom Kolíne nad Rýnom okrem pridelenia seniorských mužských MS 2021 Bielorusku s Lotyšskom a šampionátu o rok neskôr pre fínske mestá Tampere a Helsinki tradične schválili či potvrdili dejiská ďalších turnajov MS pre sezónu 2017/2018.

Už dlhšie je známe, že elitnú kategóriu MS 2018 budú hostiť dánske mestá Herning a Kodaň od 4. do 20. mája. Turnaj A-skupiny I. divízie MS sa uskutoční v Budapešti (22. - 28. apríla 2018), ďalšie turnaje nižších kategórii budú hostiť litovský Kaunas (B-skupina I. divízie), holandský Tilburg (A-skupina II. divízie), španielsky Madrid (B-skupina II. divízie), juhoafrické Kapské Mesto (III. divízia) a Abú Zabí v SAE (kvalifikácia o postup do III. divízie).

Michal Roman sa teší so spoluhráčmi z druhého gólu tímu SR 20 v dueli s USA, foto SITA-APSR"20" sa tento rok predstaví na MS v americkom Buffale, foto SITA-AP


Šampionát do 20 rokov sa bude hrať od 26. decembra do 5. januára v americkom Buffale, nižšie skupiny hostia francúzske mestá Courchevel a Méribel (A-skupina I. divízie), slovinský Bled (B-skupina I. divízie), škótske mesto Dumfries (A-skupina II. divízie), srbský Belehrad (B-skupina II. divízie), bulharská Sofia (III. divízia) a juhoafrické Kapské Mesto (kvalifikácia o postup do III. divízie).

Šampionát do 18 rokov sa uskutoční od 19. do 29. apríla 2018 v Rusku (Čeľabinsk a Magnitogorsk), ženská elitná kategória sa hrať nebude, keďže vo februári sa uskutočnia ZOH v juhokórejskom Pjongčangu. Slovenské ženy budú hrať v A-skupine I. divízie MS vo francúzskom Štrasburgu od 8. do 14. apríla. Dievčatá SR do 18 rokov sa predstavia na turnaji A-skupiny I. divízie v talianskom Asiagu od 8. do 14. januára. Informuje o tom web IIHF.