V Bratislave vo štvrtok odveta s Češkami a nominácia Sloveniek na MS v Číne

Tréner reprezentácie žien SR Andrej SchöberTréner reprezentácie žien SR Andrej Schöber

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia žien absolvuje od pondelka v Bratislave záverečný kemp pred odchodom na turnaj B-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta, ktoré sa uskutočnia od 6. do 12. apríla v čínskom Pekingu. Pred odchodom na šampionát čakajú na  zverenky trénera  Andreja Schöbera dve prípravné stretnutia  proti Česku.  Prvé bolo na programe v stredu 25. marca na ZŠ Vlada Dzurillu v Bratislave-Ružinove, úspešnejšie 6:0 boli české hokejistky. Odveta je na programe vo štvrtok 26. marca na rovnakom ľade od 14.30.

Po týchto dueloch zúži reprezentačný kouč nomináciu na MS na 20 hráčok v poli a tri brankárky. Slovenky by mali odletieť do Číny v nedeľu 29. marca.

Na turnaji B-skupiny I. divízie budú súperkami Slovenska hráčky z domácej Číny, Maďarska, Holandska, KĽDR a Talianska.

SLOVENSKO - ČESKO 0:6

Reprezentantky Česka, ktoré sú na MS o level  vyššie a dokonca usilovali o top kategóriu, kam im   dvere zavorili v kvalifikácii Japonky, dali od úvodu jasne najavo svoju kvalitu. Ich dominanciu potvrdzoval aj  pomer striel 12:1 v prvej tretine!  Pre náš realizačný tím je prioritou vidieť všetky adeptky, preto neupustili od hry na štyri formácie.  Svoju úlohu na výkonoch našich hráčok zohrala zrejme aj skutočnosť, že oba tieto duely sú poslednou šancou pozorniť na seba výkonom a zabojovať ešte o miestenku na MS, pretože  trom z tejto nominácie sa miesto neujde.   Už po poslednej februárovej previerke v Budapešti, ktorá bola solídna po hernej strán ke, ale nevýrazná v efektivite streľby, trénetr upozorňoval, že na koncovke  musia jeho hráčky výrazne popracovať. Čas do odchodu a vlastne aj do začiatku šampionátu  si vyžiada aj hra v nerovnovážnom stave, pretože Češky využili v stredu na skórovanie všetky tri presilové hry, ktoré im Slovenky svojimi vylúčeniami poskytli! Potvrdili to aj slová A. Schöbera po zápase: "Dnes sme nezvládli hru v oslabeniach, zle sme vykrývali pásmo pred vlastnou bránkou. Naša hra v obrannom pásme bola slabá, miestami až naivná. Nominačný tlak zväzoval dievčatám ruky, dôsledkom čoho, sme si vypracovali minimum vážnejších šancí. Potenciál tohto družstva je určite väčší  než tentoraz prezentovalo. Verím, že vo štvrtok bude  naša hra vyvážená na oboch póloch a v koncovke efektívnejšia. V bránke dostane príležitosž Kiapešová, ktorej bude kryť chrbát Lettichová a v poli hráčky, ktoré dnes nehrali - Paľová, Korenková a Lúčová, ktorá pricestovala z Kanady až v deň stretnutia. Podvečer po odvete oznámime nomináciu na svetový šampionát v Pekingu, ktorý sa hrá v dňoch 6. - 12, apríla."

Predposledný prípravný zápas Sloveniek v Bratislave pred odchpodom na MS - streda:
Slovensko - Česko 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Góly: 4. Lédlová (Hymlárová), 11. Lédlová (Černá, Flaschová), 26. Hymlárová (Lédlová), 38. Manhartová (Jančová, Zíková), 48. Zíková, 50. Manhartová (Lédlová, Horálková)
Vylúčenia 3:0 na 2 min, presilovky 0:3, oslabenia 0:0, strely 13:36. Rozhodovali: Celarová - Kúdeľová, Besedičová, 202 divákov

Zostava SR: Kvaková - Lalíková, Zálešáková, Raková, Drábeková, Čurmová, Gaborčíková, T. Ištocyová, Žitňanská - Gápová, Sroková, Herichová - Kollová, Trebulová, L. Ištocyová - Mikesková, Košecká, Mišková - Staroňová, Obercianová, Gorecká

Širšia nominácia žien SR na turnaj B-skupiny I. divízie MS žien v Pekingu (6. - 12. apríla):
Hráčky: Lucia Drábeková, Romana Košecká, Romana Kiapešová (všetky ŠKP Bratislava), Mária Herichová, Alexandra Gáborčíková (obe ŠKP Bratislava/HK Poprad), Natália Paľová, Lenka Čurmová, Lívia Mišková (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/ŠKP Bratislava), Tatiana Ištocyová, Lucia Ištocyová, Gabriela Žitňanská (ŠKP Bratislava/ŽHK Poprad), Edita Raková (ŠKP Bratislava/HC Petržalka 2010), Radka Trebulová (ŠKP Bratislava/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Andrea Lettrichová (ŠKP Bratislava/MHK Martin), Miriam Mikesková (HC Spišská Nová Ves/HC Topoľčany), Monika Kvaková (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Patrícia Gorecká, Kristína Obercianová (obe HK Poprad), Angelika Zálešáková (Petržalka 2010), Lenka Sroková, Petra Jurčová (HK Spišská Nová Ves), Nikola Gápová (SK Karviná, ČR), Andrea Kollová (Ontario Hockey Academy, Kan.), Denisa Lalíková (Proctor Academy, USA), Lívia Lúčová (Edmonton University, Kan.), Viktória Ihnaťová (HK Arktik Uchta, Rus.).